Amazing Thailand

Alicia ten Hoeve on 29 June 2017

Deel dit:

Afgelopen mei ben ik op studiereis geweest naar het prachtige Thailand op uitnodiging van Riksja Travel. Wat een geweldige reis heb ik door dit land mogen maken. Ik heb genoten van het land, de natuur, de gastvrije bevolking en het heerlijke eten. Het begon al met de vlucht met EVA Airways met een upgrade naar de Elite klasse, zeker de moeite waard op een 11 uur durende vlucht naar Bangkok. Een hoog zitcomfort door extra brede stoelen, meer beenruimte, een eigen entertainment systeem.

Aangekomen op Bangkok airport verloopt alles heel vlot, de luchthaven is overzichtelijk en het passeren van de douane verloopt vlot. Onze transfer staat al voor ons klaar in de aankomsthal wat erg prettig is na zo’n lange vlucht en een temperatuur van over de 42 graden Celcius. In ongeveer 40 minuten staan we in het centrum van Bangkok bij ons hotel, Nuove City hotel Bangkok, gelegen in de wijk Khaosan in Bangkok, op 15 minuten lopen van de levendige markt Banglumphu, de populaire Khaosan road, het koninklijk Paleis en Wat Phra Kaew. Een leuke en unieke manier om Bangkok te ontdekken is per fiets en na zo’n inspannende workout geniet je natuurlijk van een heerlijke Thaise massage. Voor het vertier ga je naar Chinatown, kijk om je heen en proef de sfeer, de gezelligheid en het lekkere eten.

Vanuit Bangkok vertrekken we richting Kanchanaburi. Onderweg brengen we een bezoek aan de lokale markt in Manachai bij het station waar de marktkooplieden hun waren op en rondom het spoor hebben uitgestald. De spoorlijn is nog steeds in gebruik en bij het naderen van de trein wordt alles aan de kant gezet. Is de trein gepasseerd dan wordt alles weer teruggezet. Kanchanaburi, de plaats van de brug die onsterfelijk werd in de film “The Bridge over the River Kwai” is tevens de hoofdstad van één van de mooiste provincies van Thailand. Het wordt overschaduwd door de naam die de stad kreeg als de plaats waar de Japanners tijdens WO II een brug lieten bouwen door geallieerde krijgsgevangen. De resten van deze brug en een tweede modernere constructie liggen midden in Kanchanaburi. De oorlogsbegraafplaats voor de gevangen die omkwamen bij de bouw van de brug ligt een halve kilometer verderop. In Nam Tok worden we afgezet voor een korte treinrit door de prachtige groene natuur en bergachtig gebied. Onze accommodatie voor vanavond is het River Kwai Jungle Rafts Resort, een floatel. We verblijven in drijvende kamers op de River Kwai waar je met een bootje vanaf het Hin Tok River camp in een kwartiertje bent. Er is geen elektriciteit, verlichting gaat door middel van olielampjes, en geen wifi, heerlijk even back to basic. Blijf je liever aan wal dan is het Hint Tok Camp Resort ook een mooie plek om te overnachten. Hier slaap je in een compleet ingerichte tent met eigen faciliteiten en geniet je van een prachtig uitzicht over de River Kwai en omgeving.

Een indrukwekkende ervaring is het bezoek aan de Hell Fire Pass. Ongeveer 400 slachtoffers stierven op het gedeelte van de Birma spoorweg, 80km ten noordwesten van Kanchanaburi. De krijgsgevangen hakten hier een weg door de rotsen en moesten zich letterlijk doodwerken. Het werk ging ook ’s nachts door, bij het licht van lantaarns, fakkels en vuren ofwel het “Hellevuur”. Je kunt een wandeling door de pas maken en een bezoek brengen aan het museum (gratis) waar het verhaal van de Birmaspoorweg en de Hellfire Pass wordt belicht met sprekende foto’s en documenten uit die tijd. We rijden door naar de voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya, dat meer dan 4 eeuwen geleden, Siam heette. De nog altijd levendige stad is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Binnen de verweerde ruïnes ligt een roemrijke geschiedenis. De oude stad van Ayutthaya is behoorlijk compact maar om meerdere tempels te bezoeken heb je toch een vervoermiddel nodig. Er worden TukTuk tours aangeboden maar je kunt ook een fiets huren. Om de tempels te bekijken mijd je de middagzon. De vroege morgen en het einde van de middag zijn het beste, ook voor het nemen van foto’s. Wij bezochten o.a. Wat Chai, Wattanaram, Wat Lokkayasutha en Wat Phra Sri Sanphet. .

Vanaf het centraal station in Bangkok vertrekken we riching Surat Thani in het zuiden. Aan boord verblijven we eerste klas coupé. We komen aan in Surat Thani en rijden door naar Kao Sok voor ons verblijf in Anurak Community lodge. Deze lodge is eigendom van Riksja Travel en prachtig gelegen midden in de natuur. Een heerlijke plek om even bij te komen en te genieten van al het moois. De huisjes staan op palen in de jungle en zijn zeer comfortabel ingericht en vanaf je balkon heb je een geweldig uitzicht. In de middag maken we een kanotocht over de rivier een leuke manier om de omgeving te ontdekken vanaf het water. ’s Avonds dineren we onder de sterrenhemel in het open restaurant van de logde. Kortom hier voel je je helemaal “zen”.

Op naar de eilanden Koh Samui en Koh Phangan. We vertrekken richting de haven van Surat Thani en gaan aan boord van de veerboot voor een overtocht van ca. 1.5 uur naar Koh Samui. Het is een druk bezocht eiland, in het hoogseizoen landen er ongeveer 20 vliegtuigen per dag en wordt de haven regelmatig aangedaan door afgeladen veerboten. Chaweng is de place to be als je van de massa houdt en wilt genieten van een uitgebreid nachtleven. Choeng Mon, in het noordoosten is een mix van wit zandstrand en ’s avonds genieten van kampvuren, heerlijk eten in restaurants en een prima plek voor gezinnen en stellen met Chaweng vlakbij. Wij verblijven in het Coral Bay Resort, rustig gelegen vlakbij het de plaats Tambol Bophud. Een stukje paradijs op aarde met een fantastisch uitzicht over de baai vanaf het terras van je bungalow.

Vanaf Koh Samui vertrekken wij per boot naar Ko Phangan.In de middag gaan we aan wal met de voetjes in het water want we worden met kleine bootjes vlak voor het strand van onze volgende accommodatie, het Havana Beach Resort in Thing Nai Pan Yai, afgezet. Koh Phangan is een eiland met prachtige stranden en afgelegen baaien en het massatoerisme is hier nog niet aanwezig behalve tijdens een Full Moon party is op de zuidelijke landtong Hat Rin. Een overvloed aan winkels en restaurants heeft dit deel van het eiland toch wel in een chaos veranderd. De baai waar wij verblijven ligt iets afgelegener maar hier geniet je heerlijk van elkaar, een goed boek en je welverdiende rust. In de avond ga je op het strand dineren bij een van de vele restaurantjes en geniet je van de zonsondergang in de baai. Echt een heerlijke plek.

Vanaf Koh Phangan vertrekken we met de snelle veerboot richting Surat Thani om vervolgens aan boord te gaan voor de vlucht naar Bangkokwaar we onze laatste nacht doorbrengen in het Galleria 10 hotel. Een modern hotel gelegen in de wijk Sukhumvit, een totaal ander deel van Bangkok, dit is het belangrijkste winkelgebied met veel moderne hoogbouw. Onze reis zit erop maar ik kom zeker nog een keer terug naar het land van de glimlach. Sawatdee!

Deel dit:

Terug Naar Boven