Caribisch gebied

Aruba

Fotografie: Aruba Tourism Authority

One happy island Aruba met parelwitte stranden en de vriendelijkste mensen is dé tropische bestemming voor jou

Met de meeste zonuren in het Caribisch gebied is Aruba het hele jaar door de perfecte bestemming voor zonzoekers. Met een uitgelaten en ontspannen sfeer is het eiland bij uitstek de plek om volledig bij te tanken en lichaam en geest een zonzekere boost te geven. Het gevoel dat je hierdoor ervaart wordt het Aruba-effect genoemd en het blijft je nog lang na de vakantie bij.

Culinaire parels

Op Aruba reis je culinair meerdere keren de wereld rond zonder het eiland te verlaten. Van dineren op het strand terwijl je de zon op magische wijze ziet ondergaan tot een exclusief diner op het hoogste niveau bij een van de vele chefs table restaurants. Geniet van vers gevangen vis dat enkele uren ervoor nog uit de zee is gehaald, drink een frisse Aruba Ariba cocktail en geniet van lokale snacks. Wie graag vegetarisch of plantaardig eet komt ook ruimschoots aan zijn trekken.

Goed om te weten

Drinkwater

Drinkwater

Het drinkbare kraanwater van Aruba voldoet aan de hoogste standaarden conform de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Zonbescherming

Zonbescherming

Draag bij aan de bescherming van de koraalriffen van Aruba. Dit doe je door natuurlijke zonnebrand met mineralen te gebruiken.

Geen plastic tassen

Geen plastic tassen

Op Aruba geldt een algeheel verbod op plastic tassen. Ook is het gebruik van wegwerpplastic niet toegestaan. Zo wordt het eiland optimaal schoongehouden.

Klimaat

Met de alom aanwezige zon en een heerlijke zeebries is Aruba het hele jaar door een zeer aangename bestemming.

 

28°C

Handig!

Arubaanse florijn

Arubaanse florijn

Pinautomaten vind je overal op het eiland. Hier pin je Arubaanse florijn en in sommige gevallen ook Amerikaanse dollars. Het geven van een fooi kan naar eigen inzicht. Bij sommige restaurants en hotels zijn de servicekosten al bij de prijs inbegrepen. Deze kosten worden onder het personeel verdeeld.Altijd vervoer

Altijd vervoer

Het grootste busstation op Aruba bevindt zich in hartje Oranjestad. De bussen rijden dagelijks met regelmaat en bij de hotels staan diverse bushaltes. Ook vind je overal taxi- en autoverhuurbedrijven. Parkeer niet op een van de geel gestreepte plekken in Oranjestad, deze plekken zijn namelijk voor medewerkers gereserveerd.

Interessant feitje

Er zijn maar liefst 96 verschillende nationaliteiten onder de ruim 106.000 inwoners.

Fotogenieke plekken op Aruba

Tres Trapi Baai

Ga naar Tres Trapi (dat drie treden in het Papiaments betekent) ten noorden van Aruba en laat je betoveren door het glinsterende azuurblauwe water. Deze schitterende en rustige baai is een topplek voor snorkelliefhebbers.

Alto Vista Kapel

In het noorden van Aruba vind je de Alto Vista Kapel (gebouwd in 1750). Het is de oudste kerk op Aruba en staat op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht op het eiland hebt. Naast kerkdiensten worden hier ook huwelijksceremonies voltrokken.

Eagle Beach

Eagle Beach, door Tripadvisor uitgeroepen tot het beste strand in het Caribisch gebied en op één na beste strand ter wereld, is een uitgestrekt parelwit zandstrand. Het oogverblindende strand is ideaal voor zowel rustzoekers als watersportliefhebbers. Met de kenmerkende fofotibomen heb je ook in één klap het perfecte tropische plaatje te pakken.

Privé-belevingen

Privé-diner

Privé-diner

Aruba is de perfecte plek om even tot rust te komen. Dit kan bijvoorbeeld met een privé-beleving. Denk dan aan een professionele chef-kok die in jouw vakantiewoning een lokale maaltijd voor jou bereidt. Toch liever eten met je voetjes in het zand? Kies dan voor een romantisch privé-diner aan het strand.
 

Privé-kookles

Privé-kookles

Een blijvende herinnering én een nieuw gerecht leren maken. Dat kan met een privé-kookles waarbij je bijvoorbeeld jouw eigen pastechi's, een lokale halvemaanvormige deegsnack gevuld met kaas, vlees of tonijn, maakt. Heerlijk toch? Kies je liever voor een actieve beleving? Ga dan met een visser het water op om je eigen avondmaaltijd te vangen en te bereiden.