Family fun tips op Aruba

Onze dag met het gezin begint met een kajaktrip bij het mooie Boca Catalina. Het water is hier zo helder dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen. We maken een jeeptour in het Arikok National Park en ontdekken de Quadirikiri grot, waar de kinderen de rotstekeningen van onze Arawak voorouders kunnen zien. In Arikok wandelen we ook langs de kust bij Dos Playa en zien we de metershoge golven tegen de rotsen. Onze favoriete picknickplek is het rustige Baby Beach, een ondiepe baai waar de kinderen kunnen snorkelen tussen de meest kleurrijke vissen. Lees snel verder naar onze tips!

Tekst: Arubaanse familie Gomez

1. Boca Catalina is echt een pareltje aan de kust van Aruba. Het is een intiem strand met kalme, azuurblauwe wateren en een kleurrijk onderwaterleven, waardoor het een favoriete plek is voor snorkelliefhebbers. De zee is vaak rustig, wat de perfecte omstandigheden creëert om de diverse koraalformaties en tropische vissen te verkennen. Zwem jij met de schildpadden?

2. Quadirikiri grot is een intrigerende natuurlijke formatie op Aruba. De grot is bekend om zijn grote kamers en openingen in het plafond waardoor het zonlicht naar binnen stroomt. Het is ook de thuisbasis van vleermuiskolonies. De atmosfeer in de grot is mysterieus en het is een geweldige plek voor avonturiers om te verkennen.

3. Dos Playa, gelegen aan de noordkust van Aruba, is een ruig en ongerept strand. Het wordt omgeven door hoge kliffen en is minder ontwikkeld dan sommige andere stranden op het eiland, waardoor het een perfecte plek is voor diegenen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke en afgelegen omgeving. De branding kan behoorlijk krachtig zijn, wat het een favoriete plek maakt voor surfers.

4. Baby Beach, aan de zuidoostkust van Aruba, staat bekend om zijn ondiepe, rustige wateren. Het is genoemd naar de beschutte lagune die lijkt op een kinderbadje, waardoor het ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Het warme, kristalheldere water maakt het ook een uitstekende locatie voor zwemmen en snorkelen. Het onderscheidende kenmerk van Baby Beach is het ondiepe rif dat het strand omringt, wat zorgt voor een unieke onderwaterervaring.

Highlights van een Oman rondreis

18 juli 2024

Een reis van 8-12 dagen biedt je de perfecte gelegenheid om een goede indruk te krijgen van Oman. Je ziet verschillende historische, culturele en natuurlijke hoogtepunten en je zit geen dagen in de auto. In deze blog lees je welke plekken je niet mag missen tijdens je reis door Oman!

Unieke accommodaties van Oman

18 juli 2024

Oman biedt een enorme diversiteit van unieke accommodaties die je reis extra bijzonder maken. Van luxe 5-sterren resorts tot traditionele bedoeïenen kampen. Voor elk budget is er een bijzonder verblijf mogelijk. Wat heeft jouw voorkeur?

Ontdek de parels van de regio Puglia in Zuid-Italië

27 juni 2024

Puglia is dé magische streek van Italië, in de hak van de laars van Italië. Om je heen zul je idyllische landschappen bezaaid met olijfbomen en de mooiste wijnvelden zien. Maar Puglia heeft nog veel meer te bieden, namelijk sprookjesachtige dorpjes, een prachtige kustlijn met lange zandstranden en helderblauwe zee, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking. Ga mee op rondreis!