Family fun tips op Aruba

Onze dag met het gezin begint met een kajaktrip bij het mooie Boca Catalina. Het water is hier zo helder dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen. We maken een jeeptour in het Arikok National Park en ontdekken de Quadirikiri grot, waar de kinderen de rotstekeningen van onze Arawak voorouders kunnen zien. In Arikok wandelen we ook langs de kust bij Dos Playa en zien we de metershoge golven tegen de rotsen. Onze favoriete picknickplek is het rustige Baby Beach, een ondiepe baai waar de kinderen kunnen snorkelen tussen de meest kleurrijke vissen. Lees snel verder naar onze tips!

Tekst: Arubaanse familie Gomez

1. Boca Catalina is echt een pareltje aan de kust van Aruba. Het is een intiem strand met kalme, azuurblauwe wateren en een kleurrijk onderwaterleven, waardoor het een favoriete plek is voor snorkelliefhebbers. De zee is vaak rustig, wat de perfecte omstandigheden creëert om de diverse koraalformaties en tropische vissen te verkennen. Zwem jij met de schildpadden?

2. Quadirikiri grot is een intrigerende natuurlijke formatie op Aruba. De grot is bekend om zijn grote kamers en openingen in het plafond waardoor het zonlicht naar binnen stroomt. Het is ook de thuisbasis van vleermuiskolonies. De atmosfeer in de grot is mysterieus en het is een geweldige plek voor avonturiers om te verkennen.

3. Dos Playa, gelegen aan de noordkust van Aruba, is een ruig en ongerept strand. Het wordt omgeven door hoge kliffen en is minder ontwikkeld dan sommige andere stranden op het eiland, waardoor het een perfecte plek is voor diegenen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke en afgelegen omgeving. De branding kan behoorlijk krachtig zijn, wat het een favoriete plek maakt voor surfers.

4. Baby Beach, aan de zuidoostkust van Aruba, staat bekend om zijn ondiepe, rustige wateren. Het is genoemd naar de beschutte lagune die lijkt op een kinderbadje, waardoor het ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Het warme, kristalheldere water maakt het ook een uitstekende locatie voor zwemmen en snorkelen. Het onderscheidende kenmerk van Baby Beach is het ondiepe rif dat het strand omringt, wat zorgt voor een unieke onderwaterervaring.

Het beste van twee werelden: op Camper & Cruise door West-Canada en Alaska

09 november 2023

Stel je voor: de ochtendnevel trekt op boven de majestueuze Rocky Mountains van West-Canada. Een dennengeur dringt je neus binnen terwijl je je klaarmaakt voor een dag vol avontuur. Met je huurcamper rijd je over kronkelende wegen door een landschap dat uit een ansichtkaart lijkt te komen... Lees snel verder.

Tips voor een romantische vakantie op Aruba

02 november 2023

Mijn geliefde en ik beginnen de dag graag met een stevige wandeling bij zonsopkomst aan de noordkust, bij de Bushiribana goudmijnruïnes. We lopen tussen de enorme cactussen en mysterieuze rotsen. Lees snel verder!