Ontdek lokale belevenissen op Aruba

Ga op een prachtige reis naar Aruba, samengesteld door jouw persoonlijke Travel Counsellor. Hieronder vind je een voorbeeld van een maatwerkreis om de natuur op te zoeken en weg te blijven van plekken waar veel mensen zich begeven.

Neem deel aan duurzamere sportactiviteiten

Begin de ochtend met een pilatesles in de openlucht, met zicht op de prachtige oceaan. Dagelijks kun je yoga- en pilateslessen volgen bij Manchebo. De lessen zijn verkwikkend en geven je direct veel energie door middel van beweging. En zeg nou zelf: er gaat niets boven het bewegen van je lichaam, helemaal als je een warme zeebries op je lichaam voelt.

Breng een bezoekje aan Aruba Aloe

Volg een gratis rondleiding, waar je precies ziet hoe locals dit bijzondere plantje verwerken tot huidverzorgingsproducten. Een tipje van de sluier: alles gaat met de hand! Ook is er een museum ingericht om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit product. Natuurlijk is er ook een shop waar je heerlijke producten, waaronder zonnebrandcremé, zeep, shampoo en littekencremé, kunt kopen. Dan heb je meteen het ideale souvenir voor thuis!

Steun de lokale bevolking

Als het op activiteiten aankomt zijn er talloze mural tours en sightseeingmogelijkheden waar je aan deel kunt nemen. Van hiken tot het verkennen van de veelzijdige natuur, de mogelijkheden zijn oneindig. Zo steun je de lokale bevolking en weet je zeker dat jouw bijdrage direct terugvloeit naar de lokale economie.

Spot kleurrijke street art in San Nicolas

Wil je zeker weten dat je met fantastische vakantiefoto’s terugkomt? Bezoek dan het kleurrijke San Nicolas. San Nicolas is de tweede stad van Aruba en ligt in het zuidoosten van het eiland. Tegenwoordig is San Nicolas omgetoverd tot één groot openlucht museum vanwege de terugkerende Art Fair. Zo kun je er gigantische graffitikunstwerken spotten van bijvoorbeeld tropische vogels en schildpadden. Als je dan toch in San Nicolas bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Charlies Bar. Deze bar is van top tot teen bekleed met vondsten uit zee. 

Bescherming van kinderen in toerisme

30 mei 2023

Wij vinden de bescherming van kinderen in toerisme erg belangrijk en willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Misstanden binnen toerisme proberen we te voorkomen en uit de wereld te helpen. Het kan zijn dat als je een mooie reis maakt, je wordt geconfronteerd met armoede. Mensen wonen in krotten langs de snelweg, kinderen lopen op blote voeten, kinderen rennen op je af om geld te vragen of om spullen aan je te verkopen. Wat moet je dan doen?

Duurzame gastronomie op Aruba

29 mei 2023

Wie ervoor kiest om duurzamer te reizen hoeft niet bang te zijn dat de reisplannen volledig gewijzigd hoeven te worden. Alle beetjes helpen, dus breng alvast kleine veranderingen in je reisgedrag aan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om af en toe een vegetarische maaltijd te nuttigen. Het culinaire landschap op Aruba is heel divers en beschikt ook over diverse restaurants waar vegetarisch en plantaardig gekookt wordt. Hierbij onze favorieten:

Droomhuis gevonden!

30 april 2023

Je zoekt die parel, waar jij en je reisgenoten niet over uitgepraat raken. Dichtbij zee en op een rustige en idyllische plek. Een tijdelijk thuis onder de Spaanse zon waar je automatisch de versnelling een tandje lager zet. Wij hebben deze plek voor je gevonden. Lees hieronder meer over de mooiste plaatsen aan de Costa Blanca Noord met de beste vakantiehuizen en appartementen aan zee.