Antwerpen, een stad met vele gezichten!

Renata Schoon op 12 December 2009
Antwerpen, een stad met vele gezichten maar een heel groot hart!

Antwerpen, de levendige havenstad aan de Schelde is één van de rijkste kunststeden van Europa. Hier wandel je rond in de voetstappen van PP Rubens, die 32 jaar in Antwerpen vertoefde.

De verschillende kerken rond de historische Grote Markt zijn juweeltjes, de talrijke musea een paradijs voor kunstliefhebbers.

Maar Antwerpen heeft veel meer te bieden dan dat. De modestad Antwerpen wordt terecht tot één van de meest trendy steden van de wereld gerekend. De bekendste winkelstraten zijn de Meir, de Keyserlei en de Leysstraat, hier vind je o.a. grote bekende winkelketens.

In het hart van de oude stad tussen de kaaien en de Groenplaats kun je lekker relaxen bij een lokaal biertje of een heerlijke Belgische wafel. Antwerpen is ook werelds grootste diamantstad. Wandel maar eens rond in het diamantkwartier, vlakbij de mooie Antwerpse spoorkathedraal. Tevens heeft de stad een van de oudste dierentuinen ter wereld, Zoo Antwerpen, deze ligt pal naast het centraal station.

Wij verbleven in Hotel Residence (4*) in het centrum van Antwerpen. De kamers zijn netjes verzorgd en ruim. Het ontbijt is uitgebreid en in het weekend kun je zelfs tot 10.30 uur ontbijten. De bar is 24 uur geopend, dus je kunt altijd even genieten van een lekker drankje. Vanuit het hotel ben je in een paar minuten lopen op de winkelstraat de Meir, waar genoeg leuke winkels te vinden zijn en in combinatie met de vele horecazaken wordt het winkelen nog leuker. Tevens zit er vlak naast het hotel (op de hoek) een café-bar waar je o.a. van een heerlijke Café Latte kunt genieten.

In de decembermaand is er op de Grote Markt een gezellige kerstmarkt waar je o.a. kunt genieten van heerlijke Glühwein!

Op zondag mag je zeker de vogeltjesmarkt niet missen! Op het plein bij de schouwburg en de omliggende straatjes is een grote markt en een straatje verder vind je de dieren (vogels, kippen, cavia´s, konijnen). De markt is er van ca. 08.00 - 13.00 uur.

Antwerpen heeft ook een mega-bioscoop met 24 zalen (Metropolis). Vanaf het centraal station ben je in ca. 10 minuten per metro bij de bioscoop. Er zijn hier tevens tal van restaurantjes waar je voor- of achteraf heerlijk kunt eten of een drankje nuttigen. Zeker een aanrader!

Natuurlijk kun je per auto naar Antwerpen, maar denk ook eens aan de trein! De treinkaartjes kunnen meteen bijgeboekt worden en je kunt instappen in elk station in Nederland. De verbindingen zijn prima en je komt aan in het hartje van de stad.

Kortom: bent u even toe aan een heerlijk weekendje weg, maar wilt u niet te ver reizen? Denk dan eens aan Antwerpen! Neem contact met mij op voor meer informatie, ik help u graag.