Dominicaanse Republiek - Punta Cana

Renata Schoon op 22 May 2008
De Dominicaanse Republiek ligt in het hart van de Cariben. In het noorden begrenst door de Atlantische Oceaan en in het zuiden door de Caraïbische Zee. Wat je ongetwijfeld nog het meest zal bijblijven is de glimlach van de mensen. Binnen de kortst mogelijke tijd zullen zij je, op het onmiskenbare ritme van de merengue, aansteken met hun vrolijke en feestelijke aard!

Tijdens een studiereis heb ik mogen genieten van de omgeving van Punta Cana.

Bij Punta Cana, Bavaro en Macao vinden de liefhebbers van zee en een relaxvakantie gegarandeerd hun paradijs! Het komt zeker niet vaak voor dat men op één plaats meer dan 50 km wit zand vindt. Omzoomt door mooie palmen en kristalhelder water. En dat alles binnen handbereik. Je landt op het internationale vliegveld van Punta Cana en amper een half uur later kun je al een duik nemen in het water. Naast het vliegveld bevinden zich hier ook al de andere nodige faciliteiten die je op je vakantie nodig zou kunnen hebben: zwembaden, tennisbanen, paardrijdparcours op het strand, golfbanen. Je kunt zelfs surfen in volle zee vanaf het strand van Macao. De luxe resorts met hun uitgebreide all inclusive formule staan garant voor een heerlijke vakantie.

Wij hebben in het Riu Palace Punta Cana (5*) gelogeerd, fantastisch gelegen aan het fijne zandstrand van Punta Cana en omgeven door fraaie tropische tuin. Naast dit hotel liggen nog 4 andere RIU hotels, namelijk: Hotel RIU Naiboa (3,5*), Hotel RIU Taino (4*), Hotel RIU Bambu (4,5*), Hotel RIU Palace Macao (5*). Ieder hotel heeft verschillende activiteiten, zodat er altijd genoeg keuze is. Drink ook eens een "Mama Juana", een lokaal drankje van koffielikeur, honing en kaneel, erg lekker en apart.

Kijk niet vreemd op als het licht uitvalt, want dat komt nog wel eens voor. Het is dan echt super donker, maar men reageert hier snel op door wat kaarsen aan te steken en ach kaarslicht heeft ook wel wat. Het is in ieder geval wel een tip om een kleine zaklamp mee te nemen als je hier naartoe op vakantie gaat.

De 3e dag maken we een excursie per catamaran,in combinatie met een Mississippi-boottocht over de rivier en een bezoek aan een klein dorpje (een volle dagexcursie). We moeten wel vroeg op, want het is zeker 1,5 uur rijden naar de haven. Het wordt al snel duidelijk dat de mensen hier arm zijn, want overal zie je hutjes langs de weg. Onderweg zie je ook vlees hangen dat gedroogd wordt in de zon, heel apart. Bij de haven aangekomen, worden we met kleine bootjes naar de Catamaran gebracht. Op de catamaran is het heerlijk genieten van de zon en onderweg is het ook nog mogelijk om te snorkelen. Halverwege is er een stop bij een prachtig strand en genieten we wederom van de zon en er is hier gelegenheid om wat souvenirs te kopen. Hierna moeten we nog een klein stukje varen voordat we weer aan wal gaan. We varen nog langs het gebied waar de "jetset" zich begeeft en vergapen ons aan de prachtige jachten die hier in de haven liggen en de gigantische huizen. In de volgende haven stappen we uit en gaan we verder met een Mississippi-boot. Op deze boot genieten we van een heerlijke lunch, al varende door een schitterend gebied. We bezoeken nog klein dorpje wat door een kunstenares is ontworpen. Het is in Italiaanse stijl opgezet en erg sfeervol. Er vinden hier ook vaak trouwerijen plaats en er is een amfitheater waar regelmatig optredens zijn. Na dit bezoek wacht ons nog een lange rit naar het hotel. Onderweg komen we nog typisch Dominicaanse huisjes tegen in vrolijke kleuren. Deze excursie is zeer zeker een aanrader!

In deze omgeving is er niet zo heel veel gelegenheid om excursies te maken, maar het mooie strand omgeven door de vele palmbomen maakt een hoop goed! Maar golfliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen, want in de in de omgeving van de RIU hotels bevindt zich een 18-holes golfbaan.

Wilt u er dus eens lekker tussenuit en niet teveel doen, maar met name heerlijk genieten? Ga dan naar Punta Cana!

Mocht u meer informatie willen over Punta Cana of over hotels, neem dan gerust contact met mij op. Naast de RIU hotels heb ik tevens andere accommodaties bezocht waarover ik u kan informeren.