Betoverend Bali

Suzanne Boekee on 06 January 2014

Deel dit:

Dit keer gaat de reis naar Bali. Ik ben er al eens eerder geweest, maar dat was slechts een kort bezoek van een paar dagen. Ondanks het korte bezoek, was het wel duidelijk dat we hier terug moesten komen en dit keer willen we dan ook echt wat meer van het eiland zien.

Na een overstap in Kuala Lumpur, landen we na in totaal 15 uur vliegen op Denpasar, Bali. Bij aankomst betalen we onze visa en gaan vervolgens door de douane. Onze taxi staat al klaar en met een uurtje rijden zijn we in Ubud, centraal en prachtige gelegen, te midden van rijstvelden.

Tijdens ons verblijf doen/zien we het volgende: • Monkey Forest; een prachtig park, heel groen en lekker koel, waar ca. 500 apen leven. Zij worden op Bali beschouwd als heilige dieren. Bij de ingang van het park kun je bananen kopen en deze voeren aan de apen. • Monkey Forest Road; dé winkelstraat van Ubud met talloze eettentjes. • Lokale markt; héél véél kraampjes met etenswaar, fruit, kleding, enz. Afdingen is hier heel gewoon. • Per mountainbike fietsen we bergafwaarts. De tocht is hélemaal geweldig, we komen door schitterende landschappen, prachtig groene natuur, schitterende rijstvelden en we fietsen door allerlei dorpjes, indrukwekkend! • Zen, een spa-centrum waar je heerlijk kunt relaxen en allerlei behandelingen kunt laten doen. Zo kom je echt heerlijk tot rust! • De rijstvelden; vanuit het hotel maken we een prachtige wandeling langs en door de rijstvelden. Smalle paadjes voeren ons tussen de velden. Het is erg heet, zo midden tussen die velden, maar het is de wandeling dubbel en dwars waard! • Lotus Garden; gelegen bovenaan Monkey Forest Road, een mooi restaurant met een enorme vijver met lotusbloemen. Heerlijk om hier even bij te komen en om wat te drinken en/of te eten. Mooie locatie.

Na Ubud uitgebreid ‘gedaan’ te hebben, is onze volgende bestemming Lovina, in het noorden van Bali. Het is een prachtige rit er naar toe, langs rijstvelden, rijstterrassen, door allerlei dorpjes, langs meren en over de bergen. Na ong. 3 uur rijden zijn we er. Lovina staat bekend om de dolfijnen die er, met name ’s ochtends vroeg, zeer regelmatig gespot worden. Om 6.00 uur ‘s ochtends gaan we dan ook per bootje de zee op, benieuwd of wij ze ook gaan zien. Gelukkig…ze zijn er en springen met meerdere tegelijk de lucht in! Spectaculair!

Ons derde verblijf is in Amed, een rustig en klein plaatsje in het oosten van Bali, temidden van een prachtige natuur. Hier is één van de mooiste snorkelgebieden van Bali en het is dan ook ongelooflijk wat je, zo dichtbij de kust, allemaal ziet! Vissen in grote getalen en in alle soorten, maten en kleuren, wat indrukwekkend is dit! Wat ook erg mooi is om mee te maken is de zonsopkomst, om ca. 6.00 uur; totale rust heerst er dan nog en de verschillende schakeringen in licht zijn buitengewoon mooi. Ons vierde en laatste verblijf is in Sanur, een levendig stadje in het zuidoosten van Bali. Omdat er een rif ligt voor de kust van Sanur, is de zee hier heel rustig, ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen. In Sanur zijn talloze restaurantjes, van eenvoudig tot luxe. We genieten hier erg van de zon en de zee en sluiten onze vakantie zo heerlijk ontspannen af.

Bali is wat mij betreft een heel compleet eiland, je vindt er cultuur, natuur, een zeer vriendelijke bevolking, je kunt er heel veel ondernemen, maar ook luieren op een van de schitterende zandstranden en je kunt er heerlijk eten. En dat allemaal in een relaxte sfeer, maakt het helemaal af! Ik kom er vast nog eens terug!

Deel dit:

Terug Naar Boven