De J is van Jamaica

Wanda Spohr op 04 July 2022
De J is van Jamaica

Jamaica is een van de meest veelzijdige parels van de Caribbean. Het is omlijst met oogverblindend witte stranden als Lime Cay, Negril en Runaway Beach, rijk aan jungle met verborgen watervallen. Een unieke ervaring wacht op je wanneer je naar Dunn’s River Falls trekt.

Verdiep je in de bewogen Jamaicaanse geschiedenis in Montego Bay's National Museum West en slenter over de Hip Strip voor je het nachtleven van cultuurrijk Kingston induikt en je overgeeft aan sweet rum, reggae grooves en jerk chicken.

Jamaica’s icoon Bob Marley groeide op in Trenchtown, een buitenwijk van Kingston. De wijk wordt de bakermat van de reggae genoemd en zorgde voor inspiratie voor het lied ‘No woman, No Cry’. Breng een bezoek aan het Bob Marley Museum, waar de zanger tot zijn dood gewoond heeft en vele van zijn beroemde liedjes schreef.

Voor de natuur moet je zeker een bezoek brengen aan het Great Morass in Negril. Dit is een groot natuurgebied waar meer dan driehonderd diersoorten leven waaronder krokodillen, vogels en reptielen.

Ook dit land met zijn inspirerende bevolking, swingende reggae beats en tropische verrassingen leren kennen? Ik denk bijzonder graag met je mee!

Liefs, Wanda

Aangesloten bij ANVR, SGR, IATA en Calamiteitenfonds

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl