De S is van Seychellen

Wanda Spohr op 23 November 2022
Op de Seychellen zijn de stranden écht parelwit, de zee écht azuurblauw, de flora en fauna écht uniek. De Seychellen zijn een onaangetast paradijs. Want van de meer dan honderd eilanden die de archipel bij de Afrikaanse oostkust vormen, is minder dan een derde bewoond.

Maar de Seychellen bieden meer dan de ultieme luxe strandvakantie. Langs haar kustlijn Beau Vallon maak je avontuurlijke duiken, voorbij kleurrijke koraalriffen en walvishaaien. En in het natuurpark Vallée de Mai vind je onder meer de reusachtige palm Coco de Mer met de grootste kokosnoot ter wereld.

Mahé is het hoofdeiland van de Seychellen, waar ongeveer tachtig procent van de gehele bevolking woont. De hoofdstad van Mahé is Victoria: een van de kleinste steden ter wereld.

Ongeveer drie kilometer ten westen van Victoria ligt de kustlijn Beau Vallon. Hier vind je een letterlijke zee van kleur. Zeeschildpadden, dolfijnen, papegaaivissen en walvishaaien zwemmen door een gekleurd koraallandschap. Vanaf Beau Vallon kan je ook excursies maken naar indrukwekkende rotswanden en scheepswrakken langs andere eilanden.

Tijdens je reis naar de Seychellen mag je de unieke palm met de grootste kokosnoot ter wereld natuurlijk niet missen. De Coco de Mer groeit alleen op eilanden Curieuse en Praslin. Een wandeling langs de reusachtige palmbomen in natuurpark Vallée de Mai op Praslin is bijna onwerkelijk.

Voor elk budget is er wel accommodatie te vinden dus informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Au revoir! Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl

Aangesloten bij ANVR, SGR, IATA en Calamiteitenfonds