Reisinspiratie - Verenigde Arabische Emiraten

Wanda Spohr op 24 April 2022
Marhaba! Een Arabische groet uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Dubai is één van de zeven emiraten die tot de Verenigde Arabische Emiraten behoren. Een reisbestemming vol contrasten en een oase van luxe. Torenhoge wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, skiën in een stad waar het kwik ver boven de 40 graden kan stijgen – in Dubai draaien ze er hun hand niet voor om. Reis naar Dubai en kijk je ogen uit!

Abu Dhabi is één van de andere zeven emiraten die samen het land Verenigde Arabische Emiraten vormen. Het is veruit het grootste emiraat van het land en tevens de hoofdstad. Ondanks dat het conservatiever is dan de naburige stad Dubai, lijkt Abu Dhabi opzichtige extravagantie niet te kunnen weerstaan. Gekenmerkt door onpeilbare rijkdom, inspireert het een hele reeks superlatieven. Het is de thuisbasis van 's werelds meest scheve gebouw, het grootste overdekte themapark, de snelste achtbaan ter wereld en zelfs het grootste met de hand geweven tapijt! Wat 30 jaar geleden weinig meer was dan een obscuur vissersdorp, is nu op wonderbaarlijke wijze een van 's werelds modernste steden met rijen wolkenkrabbers, ongelooflijk chique winkelcentra en luxe hotels van wereldklasse, waarvan er vele ongerepte privéstranden bieden. Als je op zoek bent naar over-the-top attracties, hoef je niet verder te zoeken dan deze verbluffende stadstaat.

Deze 7-daagse reis is een perfecte combinatie van deze twee bestemming waarbij je ook nog eens een nacht onder de sterren in de woestijn overnacht! Je brengt een bezoek aan de indrukwekkende Jebel Jais berg, hebt een offroad trip naar Sharjah door de zandduinen, gaat zandboarden in de woestijn, picknickt in de zandduinen en maakt een fotostop bij het 's werelds hoogste gebouw Burj Khalifa. Interesse in deze reis of liever een andere invulling? Uiteraard denk ik bijzonder graag met je mee om je droomreis samen te stellen. Mail, DM, bel of app mij op 06 - 23 44 91 29

Ma'a salama! Wanda #dubai #abudhabi #traveltheworldwithme #wandaspohrtravelcounsellor