Short trip Gent

Willemieke Bouwer on 27 May 2019

Deel dit:

Net terug van een training in Manchester en meteen door voor een korte trip naar Gent. Mijn schoonzus werkt voor een goed hotelketen en maakte mij enthousiast over het mooie 5 sterren hotel wat onlangs geopend is. Dit wilde ik wel eens met eigen ogen zien!

Het kostte ons 2.45 uur om in de stad Gent te komen, dit kan sneller. Maar met een beetje babbelen onderweg, vliegt de tijd. In het hartje van de stad, rijden we voor het hotel waar we gebruik maken van de Valet Service. Wat is dit toch fijn! Koffer eruit en de auto wordt gewoon weg gereden. Dit mag je verwachten van een hotel van dit niveau.

Bij binnenkomst is mij niks teveel verteld; het oude pand is gepimpt tot een waar luxe paradijs, helemaal van deze tijd. De mooie eiken houten vloer is nog steeds aanwezig, maar hier zijn stalen kozijnen en marmeren tafelbladen aan toegevoegd. Een tintje fluweel over de meubels en je weet meteen welke sfeer ik bedoel. De check-in was heel casual. Geen grote incheckbalie meer, maar kleine I-pads waarop alles snel geregistreerd werd.

De muziek van de retro radio klinkt ons al tegemoet vanuit onze kamer (type deluxe met balkon). Deze blijkt heerlijk ruim, met een groot bed, mooie marmeren badkamer en een GRATIS minibar … Niet vervelend!

Maar we komen uiteraard niet alleen voor het hotel, de stad Gent is leuk genoeg voor een bezichtiging. Het zonnetje komt voorzichtig tussen de wolken door en maakt het aangenaam genoeg om een terrasje uit te zoeken. Het leuke is, dat er steeds wel een ander biertje op de kaart staat, die je wilt proberen.

Alleen maar op een terrasje zitten zou ook zonde zijn, daarom maken we een rondje door de stad. Dit is overzichtelijk en te belopen, onderweg passeren we diverse kerken en leuke pleintjes. Het is net een openluchtmuseum. Alleen de leuke trapgevels van de pandjes zijn al het bekijken waard. De gezelligheid van kanovaarders op de Leie en de toeristen uit alle hoeken van de wereld, maken er een bijzonder schouwspel van. Uiteraard mag een bezoekje aan een echte chocolaterie niet ontbreken, maar ook een pintje bij Stadscafé Belfort (je raadt het al; naast het Belfort) smaakt ons wel.

Tegen de avond besluiten we, ondanks dat er talloze restaurants in de stad zelf zijn, we voor een luxe 6 gangen diner gaan in het restaurant van het hotel. Deze staat goed bekend, mede door de samenwerking met Ron Blaauw. Een bijpassend wijnarrangement maakt het natuurlijk af. Het dineren mag even duren en wordt afgesloten met een cocktail in de authentieke, stijlvolle bar op de 1e etage.

Heerlijk geslapen en je zou het niet denken, maar zelfs nadat je een 6 gangen diner hebt genuttigd in de avond ervoor, heb je in de ochtend erna weer trek in het ontbijt. En wat voor een ontbijt! Verse jus d’orange geserveerd aan tafel, mede als een warme Belgische wafel. Het buffet straalt niet alleen luxe uit, met champagne, zalm, honingraat en ga zo maar door… het is ook gewoon heerlijk! Te veel om op te noemen.

Het is daarom ook een must dat je even aan de wandel gaat na zo’n uitgebreid ontbijt. En waar kan dit beter dan op zondagochtend de marktroute te doen in Gent? Van dieren, tot boeken en bloemen. Er is van alles te vinden. En als je dan nog ergens weer een beetje trek begint te krijgen, neem je een oester met cava uit de Blauwe Kiosk. Misschien handig om dit nà het bezoek aan kasteel Gravensteen te doen…

Omdat we de kinderen weer een beetje op tijd willen ophalen, gaan we halverwege de middag weer richting huis. Nu rijden we er maar 2 uur over. Lekker snel dus. Op zo’n korte afstand is deze gezellige, mooie, oude stad te vinden. Wat het dus perfect maakt voor een korte trip. En zoek je nou ook nog een heerlijk luxe hotel, waar je volledig in de watten wordt gelegd? Neem dan even contact met me op! Ik weet namelijk een goed adresje!

Deel dit:

Terug Naar Boven