Met de camper door Amerika

Arlette van der Meer - Lammers on 01 June 2015

Deel dit:

Wat begint als een droom, werd in juni 2015 werkelijkheid: Reizen met de camper door Amerika.

Na de vliegreis en overnachting werd het tijd om de camper op te halen. Het contract en het nalopen van de camper + de uitleg hoe alles werkt kostte echt veel tijd. Tip: laat alle krasjes noteren en regel via mij een No Risk verzekering.

Daarna gingen we op zoek naar de Wal-Mart, voor de boodschappen. Werkelijk waar alles kun je daar krijgen van fietsbanden tot bananen, van tuinstoelen tot motorolie. Even boodschappen doen is er niet bij, ons eerste bezoek (en latere bezoeken ook trouwens) heeft 2 uur geduurd. Tip: plan geen grote afstand naar de 1e campground op de ophaaldag van de camper.

Ondanks mijn (wegen) kaart van Amerika was het heel fijn om een tomtom te hebben, gekocht bij de Wal-Mart (ook te huur bij de camperorganisatie). De camper is groot, vangt veel rijwind en een misser tijdens de route kost al gauw 30 km (en tijd). Tip: boek een camper met navigatie.

Heerlijk toerden wij door het land, van bezienswaardigheid naar canyon, van Mount Rushmore naar Yellowstone Park. Tijdens het rijden lag het KOA campingboek op mijn schoot, de radio stond aan, flesjes drinken en een knabbel binnen handbereik. Bij het 1e Nationale Park kochten wij een America The Beautifull pass voor USD 80. Tip: Koop deze pas en je kunt (bijna)alle nationale parken zo inrijden. Tip: bij elk National Park kun je de radio afstemmen op een kanaal om informatie te beluisteren.

De eerste dagen maakten we rijdagen van 7 tot 9 uur per dag. Dat was vanwege het startpunt in Minneapolis, hier is weinig moois te ontdekken. Het viel ons best zwaar, we dachten dat we nooit in Los Angeles zouden aankomen, we moesten nog zo ver! Gelukkig is het daarna enorm mee gevallen en konden we vaak 2 nachten op 1 plek overnachten. Tip: schrik niet van de afstanden, maak stops/wandelingen tussen start en eindpunt van de dag.

We genoten van onder andere Las Vegas, van Bryce Canyon, Grand Canyon. In Vegas konden we met een gratis pendelbus naar the Strip, de grote camper kon blijven staan op de campground. Tip: in Las Vegas hebben de meeste casino's gratis Wifi, ook krijg je een drankje gratis als je aan het spelen/gokken bent.

Ook in Bryce Canyon en Grand Canyon maakten we gebruik van pendelbussen het park in. Echt super geregeld. Zo kon je een wandeling maken van uitzichtpunt A naar uitzichtpunt D, en daar werd je weer opgehaald door de pendel van het park. Tip: check of er in jouw reismaand mogelijkheden zijn voor de buspendel in de Nationale Parken.

Hoe fijn is het om zelf op zoek te gaan naar de overnachtingsplek. Stop je eerder of later dan gepland, welke campground kies je uit, neem je met of zonder stroom, water, Wifi. Bij de KOA campings heb je alle faciliteiten, dit zijn ook vaak de duurdere campgrounds. Je kunt ook kiezen voor kamperen op de State Park met alleen wateraansluiting, via een enveloppe schrijf je je in en betaal je de camping. Tip: In Yellowstone en Nationale Parken dien je eerst een kampeerplek te zoeken of vooraf reserveren, anders heb je kans dat je buiten het park staat (er zijn gelimiteerd aantal campgrounds).

Ook in Los Angeles waar we onze camper gingen inleveren was het prima om een campground te vinden. Het is wel een zeer hectische stad om met de camper door heen te rijden. We hadden al heel veel miles gehad maar dit was toch wel pittig. Mijn complimenten aan mijn man, hij heeft alle 3207 miles op zijn naam gezet en zonder schade! Tip: Creditcard is erg prettig om te tanken. 10x tanken tijdens een rit van 3000 miles is geen uitzondering.

Het was echt een onvergetelijke reis, wat een natuurschoon, wat een afstanden, wat een weidsheid, wat een vrijheid, wat een heerlijkheid, wat een ervaring om met de helikopter te vliegen over de Grand Canyon, wat een prachtige wandelingen in de Bryce Canyon, wat een feest om mijn familie te zien in Phenix, wat een kick om in Las Vegas te zijn, wat heerlijk om een fles wijn te drinken voor de camper, wat een vakantiegevoel bij het kampvuur, wat een gezelligheid met het Canadees/Nederlandse echtpaar waar we de middag en avond hebben doorgebracht in Lava Hot Springs, wat een plezier in Universal Studios, wat een bijzondere picknick aan de rivier in Yellowstone Park, wat een hitte in Las Vegas, en nog zoveel meer, wat een rijkdom om dit te mogen meemaken!

Bent u van plan om met een camper door Amerika te gaan reizen, neem contact met mij op.

Deel dit:

Terug Naar Boven