Cruise Griekse eilanden met de Koningsdam

Ingrid Verhoeven-Fechner on 12 March 2017

Deel dit:

Op uitnodiging van de Holland Amerikalijn heb ik samen met mijn dochter 6 dagen mogen cruisen op het nieuwste schip van de HAL, de Koningsdam. Na een directe vlucht op Athene kwamen we in de avond om ongeveer 10 uur aan boord van de Koningsdam. Na een vlotte incheck, waar we te woord werden gestaan in het Nederlands, op naar onze hut. We verblijven deze dagen in een buiten hut met balkon met beperkt zicht, maar dat is voor ons geen enkel probleem. Onze hut is van alle gemakken voorzien, o.a. een (slaap)bank, televisie, minibar een prachtige houten kastenwand en een praktische doucheruimte, voorzien van douchegel, shampoo en crèmespoeling. De hut is ook voorzien van een heerlijk bed!

Omdat we toch wel een aantal uren onderweg zijn geweest hadden we nog wel trek in iets hartigs. De eerste avond hebben we bij de New York Deli & Pizza een heerlijke pizza met een salade gegeten. Hier kun je vanaf 11.30 tot middernacht terecht voor sandwiches en pizza`s en van 07.30 tot 11 uur kun je hier een ontbijt met bagels nuttigen.

Ontbijten is ook mogelijk in het buffetrestaurant de Lido Market of in de Dining Room waar je een ontbijt kunt bestellen. Voor de lunch is de Lido Market geopend, maar de burgers in de Dive-In zijn ook zeker aan te raden. Dineren is al mogelijk vanaf 17.15 in de prachtige Main Dining Room of reserveer tegen een toeslag een diner in één van de vele specialiteiten restaurants. Italiaans in de Canaletto, Aziatisch in de Tamarind, visspecialiteiten in het Sel de Mer of in de luxueuze Pinnacle Grill. In het Culinary Arts Center worden overdag kooklessen en demonstraties gegeven en in de avond kunt u hier dineren.

Entertainment In de avond zijn er diverse mogelijkheden van vermaak, het prachtige World Stage theater waar iedere avond 3 voorstellingen zijn, variërend van komedie, musical, dans of bijvoorbeeld een illusionist. Bij de BB King Blues Club speelt iedere avond een fantastische band en ook in het Lincoln Center of Billboard onboard zijn diverse voorstellingen. Iedere avond om tien uur draait er een film bij het zwembad, wij hebben hier Mamma Mia gezien, echt een heerlijke film voor een ontspannen avond.

Iedere avond legt de hut steward de Daily Navigator in de hut, hier op staat het hele programma en alle openingstijden voor de volgende dag.

Excursies Op iedere bestemming zijn er diverse excursies via de HAL te boeken, uiteraard is het ook mogelijk om zelf de bestemmingen te ontdekken. Ook in de havens worden lokale excursies aangeboden, of huur ter plaatse voor een dag een auto. Zorg er wel voor dat je op tijd terug bent voor de inscheping!

Op deze cruise met de Koningsdam hebben wij een stop gemaakt op de volgende Griekse eilanden: Mykonos, Santorini, Rhodos en Kreta. Overal hadden we voldoende tijd om de eilanden te ontdekken.

Heb je ook interesse in het maken van een cruise, neem vrijblijvend contact met mij op en ik zoek de meest geschikte cruise voor een heerlijke vakantie!

Deel dit:

Terug Naar Boven