Het verrassende Canarisch Eiland Tenerife.

Ingrid Verhoeven-Fechner on 27 May 2015

Deel dit:

Na een vlucht van 4 uur komen we om 12 uur s nachts aan op het zuidelijke vliegveld van Tenerife. Dankzij de Premium autohuur, een snelle afhandeling kunnen we snel op weg naar onze eerste bestemming Los Gigantes. De volgende ochtend worden we verrast met een prachtig uitzicht op zee en de schitterende 600 meter hoge kliffen waar Los Gigantes zijn naam aan dankt. Het is een redelijk rustig dorpje met een klein zwart lavastrandje vlak bij de haven met zijn boulevard met restaurantjes en winkeltjes. Aan de andere kant van het dorp kun je ook heerlijk zwemmen, in een tussen de rotsen gelegen natuurlijk zwembad. Hiervan vind je er op Tenerife diverse. Vanuit de haven zijn er diverse aanbieders van boottochten op zoek naar dolfijnen en walvissen. De kans dat je ze ziet is hier heel erg groot omdat het gebied tussen Tenerife en La Gomera een vast leefgebied is.

Los Gigantes ligt zeer centraal om diverse dagtochten te maken. De eerste dagtocht die wij maken is via Tamaimo naar het hoogste punt van Spanje (3718m), de vulkaantop van Pico de Teide. Via diverse slingerwegen, vulkanisch landschap en prachtig bossen bereik je het Nationale Park de Teide. Vanaf een hoogte van 2700m kun je in 8 minuten met een cabinelift naar het centrale punt op 3555m. Van hieruit zijn er diverse wandelroutes. Er is een mogelijkheid om naar de top van de krater te lopen, hiervoor moet je wel uiterlijk 4 weken van te voren een vergunning aanvragen via het internet.

Een dagtocht naar Masca is ook een tocht met prachtige vergezichten en vele haarspeldbochten. Vanuit Masca worden er wandeltochten (2uur) georganiseerd naar de Masca baai aan de kust, hiervandaan kun je dan een (water)taxi bellen om je naar Los Gigantes te laten brengen. Wij zijn met de auto naar het dorp Guarchago gereden, men rijd langs diverse bananenplantages. Op de weg terug nog een stop gemaakt in Icod de los Vinos waar in een botanische tuin de 100 jaar oude Drakenboom staat.

Onze volgende bestemming waar we 2 nachten zullen verblijven is de noordelijk gelegen badplaats Puerto de la Cruz. Deze badplaats heeft een lange boulevard langs zee, er is naast een klein zwart strand een natuurlijk zee zwembad. Puerto de la Cruz heeft ook een door de bekende kunstenaar Cesar Manrique ontworpen openbaar zwembad, Lago Martinez. Tijdens ons verblijf was het in verband met restauratie gesloten. Breng in Puerto de la Cruz zeker een bezoek aan de 200 jaar oude Botanische Tuin, het is een prachtig onderhouden tuin met een grote verscheidenheid van bomen uit de hele wereld. Voor het Lorro Parque, een van oorsprong papegaaienpark met inmiddels vele andere dieren, komen de mensen vanuit alle toeristen plaatsen om hier een dag door te brengen.

Onze laatste bestemming is de hoofdstad Santa Cruz. We verlaten Puerto de la Cruz via Orotava richting de Teide, we maken verschillende stops met steeds weer een prachtig vergezicht op deze indrukwekkende berg. Je komt al weer snel op grote hoogte vaak even door een wolkendek, zo bijzonder om dan de wolken onder je in het dal te zien. We passeren onderweg nog het Observatorium Izana, hier is de lucht zo helder het is een perfecte plaats voor een sterrenwacht, op afspraak is het ook bezichtigen.

Santa Cruz is echt een hoofdstad waar diverse bedrijven grote kantoorpanden hebben, er is een grote haven en het heeft een langgerekte boulevard. Het is een gezellige stad met diverse mooie parken, het Plaza de Europa, de Mercado de Nuestra Senora de Africa, een deels overdekte markt. Wat zeker niet te missen is, is het markante bouwwerk het Auditorio, een bijzonder concertgebouw. In zee naast het gebouw liggen grote betonblokken met portretten van vele bekende uit de muziekwereld. Net ten noorden van de stad ligt een schitterend aangelegd strand met palmbomen om heerlijk een paar uur te relaxen.

Op weg naar de luchthaven voor onze terugreis hebben we nog een stop gemaakt in Guimar. Hier zijn 6 piramides te bewonderen. Er is tevens veel informatie over piramides in de hele wereld en een tentoonstelling over de Noorse Thor Heyerdahl, die in 1970 in 57 dagen de Atlantische oceaan in een overstak in een rieten boot.

Tenerife heeft mij zeker verrast, het is een prachtig eiland. Vanuit vele punten heb je zicht op de indrukwekkende Pico de Teide. Het groene binnenland en de diverse kusten en dankzij het heerlijke klimaat is het een bestemming voor het hele jaar.

Deel dit:

Terug Naar Boven