Duurzame rondreis door Puglia en de Amalfikust

 

Vertrek met de trein via Basel naar Milaan en ontdek op een unieke en duurzame manier, met een elektrische auto, Puglia en de Amalfikust.

Dag 1: Treinreis via Basel naar Milaan

Met een indrukwekkende treinreis vanuit Nederland begint jouw vakantie. De ICE-trein is voorzien van alle gemakken, zoals wifi, stopcontacten en een restaurant. Aangekomen in Basel stap je over op de Zwitserse Intercitytrein. Dit is een van de mooiste treinroutes dwars door de Alpen naar Lugano. Na het rijden langs het beroemde Comomeer arriveer je op het indrukwekkende station Milano Centrale. Vanuit hier vertrek je met de Italiaanse nachttrein naar Bari, gelegen in de hak van de Italiaanse laars.

Dag 2: Bari - Girifalco
Op het vliegveld van Bari haal je de elektrische huurauto op. Rij naar de eerste duurzame en luxe accommodatie.

Dag 3: Matera
Ontdek de stad Matera. Laat je verrassen door de 'Sassi di Matera' (letterlijk: Stenen van Matera), prehistorische grotwoningen. De wijk is zelfs opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Dag 4: Metaponto en Castellaneta Marina
Vandaag staat de stad Metaponto, waar de meeste volgelingen van Pythagoras waren ondergedoken, en Castellaneta op de planning.

Dag 5: Girifalco - Potenza - San Cipriano Picentino
Rij richting de Amalfikust en check in bij de tweede accommodatie. Onderweg rij je langs het fantastische gebied Parco Regionale di Gallipoli Cognato Piccole Dolomiti Lucane.

Dag 6: Amalfikust

Tip: neem de ferry vanaf de haven van Salerno naar Amalfi.
Dit is een leuke ervaring en je kunt de prachtige kust vanaf de zee bewonderen.

Dag 7: Vesuvius en Pompeï
Bezoek vandaag de beroemde vulkaan Vesuvius.

Dag 8: San Cipriano Picentino - Altamura - Alberobello
Vandaag rij je weer terug naar Puglia, waar je de komende nachten in de derde accommodatie verblijft. Maak onderweg een stop in Altamura met een rijke geschiedenis en cultuur.

Dag 9: Alberobello en Ostuni

We zijn aangekomen bij het typische Trulli dorp, Alberobello. Het dorp bestaat uit witte huisjes met kegelvormige daken. De huisjes zijn een van de symbolen van Puglia. Breng vandaag ook een bezoekje aan Ostuni.

Dag 10: Castellana grotten en Monopoli
Rij naar de grotten van Castellana en geniet van de natuurlijke kunstwerken.
Sla ook de vissersstad met een kleurrijke haven Monopoli niet over.

Dag 11: Treinreis via Milaan naar huis
Lever 's avonds de elektrische huurauto in en neem de trein terug naar huis.

Dag 12: Aankomst Nederland

Het beste van twee werelden: op Camper & Cruise door West-Canada en Alaska

09 november 2023

Stel je voor: de ochtendnevel trekt op boven de majestueuze Rocky Mountains van West-Canada. Een dennengeur dringt je neus binnen terwijl je je klaarmaakt voor een dag vol avontuur. Met je huurcamper rijd je over kronkelende wegen door een landschap dat uit een ansichtkaart lijkt te komen... Lees snel verder.

Family fun tips op Aruba

02 november 2023

Onze dag met het gezin begint met een kajaktrip bij het mooie Boca Catalina. Het water is hier zo helder dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen. We maken een jeeptour in het Arikok National Park en ontdekken de Quadirikiri grot, waar de kinderen de rotstekeningen van onze Arawak voorouders kunnen zien. Lees snel verder!