West-Amerika road trip

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

Dag 1 & 2: San Francisco Area, Californië

Deze road trip start in San Francisco Area, dat bestaat uit de bruisende stad San Francisco, de luchthavens, het schiereiland zelf en de North en East Bay. North Bay is vooral bekend om Napa Valley met zijn wijngaarden en wijnhuizen, East Bay daarentegen is meer een woonwijk. De meeste reizigers passeren het schiereiland wanneer ze naar het zuiden reizen via de Pacific Coast Highway richting Los Angeles.

Dag 3 & 4: Yosemite National Park Area

Op dag drie verlaat je San Francisco Area en rij je in ongeveer vier uur naar Yosemite National Park Area. De Yosemite National Park Area is wereldberoemd vanwege zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, variërend van granieten kliffen tot dichte bossen en glinsterende watervallen. Het park herbergt enkele van de meest iconische geologische kenmerken zoals de beroemde El Capitan, Half Dome en Yosemite Falls.

Dag 5: Death Valley National Park Area

Na het ontdekken van Yosemite National Park Area rij je door naar het volgende nationale park, namelijk Death Valley National Park Area. In dit onder zeeniveau liggende dal maken de constante droogte en een record zomerhitte Death Valley tot een land van uitersten. Torenhoge pieken met wintersneeuw, stortbuien over de velden met wilde bloemen, weelderige oases met kleine visjes en toevluchtsoorden voor wildlife en mensen. Ondanks de morbide naam overleeft een grote diversiteit aan leven in Death Valley. Het gebied bestaat uit Death Valley National Park en de omliggende dorpen Beatty, Amargosa Valley en Lone Pine.

Dag 6: Las Vegas Area, Nevada

Na Death Valley National Park Area gaat de road trip verder naar Las Vegas Area. Las Vegas is een droomstad met resorthotels, spannend entertainment en casino’s. Las Vegas betekent ook sportevenementen en plezier voor het hele gezin in pretparken en musea. Maar de Las Vegas Area biedt veel meer dan de glitter en de sensatie van Las Vegas. Het is een regio met diverse berg- en woestijnlandschappen, staatsparken zoals Red Rock Canyon en de omliggende steden Henderson en Boulder City.

Dag 7 & 8: Bryce Canyon National Park Area, Utah

Van de Las Vegas Area rij je door naar Bryce Canyon National Park Area. Dit gebied bevat het Bryce Canyon National Park zelf en de naburige steden. Er is maar 1 lodge in het park en een aantal accommodaties liggen aan de ingang van het nationale park. Een verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden is ook beschikbaar in de gemeenschappen rondom het park, zoals Tropic, Panguitch, Antimoon, Cannonville, Cedar City, Parowan, Brian Head, Carmel Junction en Kanab. Afgezien van Bryce Canyon National Park zijn er ook andere grote natuurgebieden bereikbaar vanuit dit gebied, zoals de Grand Staircase Escalante National Monument, Red Canyon, Kodachrome Basin State Park, Cedar Breaks National Monument, Brian Head Area, Scenic Byway 12, Scenic Byway 143 (Patchwork Parkway) en Dixie National Forest. Zelfs Zion National Park is bereikbaar vanuit de meeste van de omliggende steden en dorpen.

Dag 9 & 10: Glen Canyon National Recreation Area

De reis vervolgt zich naar Glen Canyon National Recreation Area dat de de streek rond Lake Powell en Lower Cataract Canyon in Utah en Arizona omvat, die 5.076 km2 woestijn bestrijkt. Het recreatiegebied grenst aan Capitol Reef National Park en Canyonlands National Park aan de noordzijde, Grand Staircase-Escalante Nationaal Monument in het westen, Vermilion Cliffs en een deel van Grand Canyon National Park in het zuidwesten en de Navajo Indian Reservation in het zuidoosten. Glen Canyon is een enorme canyon van dieprood rotsland die afgedamd werd om het grootste kunstmatige meer in Noord-Amerika te bouwen: Lake Powell. De woestijn rondom het meer is grotendeels onbewoond, met uitzondering van Long Horn schapen, jackrabbit hazen en hagedissen.

Dag 11: Monument Valley Navajo Tribal Park Area

Na het uitchecken verlaat je Glen Canyon National Recreation Are en rij je naar de volgende stop, Monument Valley Navajo Tribal Park Area. Monument Valley is officieel een groot gebied en het beslaat een groot deel van de omgeving van het Monument Valley Navajo Tribal Park. Het is gelegen aan de Arizona-Utah state lijn, in de buurt van het Four Corners gebied. De indrukwekkende schoonheid van Monument Valley heeft het decor gevormd voor vele bekende films, vooral westerns, tv-commercials en talloze muziekvideo's. Terwijl wegen het dal doorkruisen, liggen de mooiste locaties in het Monument Valley Navajo Tribal Park zelf.

Dag 12 & 13: Grand Canyon South Rim Area, Arizona

De volgende bestemming is Grand Canyon South Rim Area. De Grand Canyon is een steile canyon die zo’n 17 miljoen jaar geleden door de Colorado River in de Canyon is uitgesleten. Als een van de 'Seven Natural Wonders of the World' is de Grand Canyon 446 km lang, tot 29 km breed en heeft een diepte van meer dan 1,8 km. De South Rim is de meest bezochte locatie in het Grand Canyon National Park en het hele jaar geopend.

Dag 14: Lake Havasu City

Rij na Grand Canyon South Rim Area naar Lake Havasu City. Lake Havasu City ligt aan de oevers van een groot stuwmeer op de grens tussen Californië en Arizona, achter de Parker Dam aan de Colorado rivier. De naam is afgeleid van de lokale Havasupai-indianen en betekent 'Blauw Water'. De schilderachtige oever van het Lake Havasu State Park is een ideale plek om te kamperen en te genieten van wandelpaden in de natuur, prachtige stranden, vissen, varen en andere watersporten. De stad is tevens een favoriete plek om te overnachten als tussenstop van Los Angeles naar het Grand Canyon National Park of vice versa. Het is ook een zeer goede plek om vogels te spotten, maar ook om te wandelen of te kajakken. Lake Havasu City biedt een groot aantal eetgelegenheden, variërend van Amerikaans tot de meest exotische keukens, zoals Aziatisch, Mexicaans en Italiaans.

Dag 15 & 16: Los Angeles, Californië

Als laatste stop van deze road trip mag Los Angeles natuurlijk niet ontbreken. Vanuit een toeristisch oogpunt omvat dit gebied de meest populaire plaatsen om in de Los Angeles Area te verblijven. Wat verder naar het zuiden vind je de surf stad Huntington Beach en het rustige in Europese stijl Laguna Beach. Geen strandliefhebbers, maar geïnteresseerd in de stad en glitter en glamour? Suggesties zijn het zakendistrict LA Downtown, het drukke Hollywood, het chique Beverly Hills of rustige Bel Air. Voor iedereen die op zoek zijn naar de attractieparken, is Anaheim de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Disneyland en Universal City is de plaats waar de Universal Studios zijn gevestigd.

Op dag 17 verlaat je het indrukwekkende West-Amerika en vlieg je weer naar huis. Vraag je persoonlijke Travel Counsellor om een op maat gemaakt voorstel te maken!

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.

3 hotelparels in Kaapstad

07 februari 2024

Overnachten in Kaapstad kan op verschillende manieren in verschillende stijlen. Deze hotels dienen niet alleen als verblijfplaats, maar als poorten naar onvergetelijke ervaringen. Ontdek een unieke mix van gastvrijheid, verfijning en adembenemende uitzichten. Bereid je voor op een betoverend verblijf in de schaduw van de Tafelberg en laat de gastvrijheid van Kaapstad je reis naar nieuwe hoogten tillen.