Het voordeel van je eigen reisadviseur

Lianne Jonker op 09 September 2022
Het leed dat vakantie zoeken heet.

Yes, Je hebt weer zin in een vakantie! Vol goede moed ga je op onderzoek uit naar de beste opties. Uren of dagen ben je aan het zoeken en dan komt Covid-19 met al zijn verschillende regels ook nog even om de hoek kijken. Kortom, je ziet door de bomen het bos niet meer en raakt gefrustreerd. Wist jij al dat er hiervoor zoiets bestaat als een zelfstandig reisadviseur?

Wat doet een zelfstandig reisadviseur?

Een zelfstandig reisadviseur is een ondernemer die meestal is aangesloten bij een internationale reisorganisatie/ franchise. Hierdoor kan de reisadviseur zich ook aansluiten bij de ANVR, IATA en het calamiteitenfonds, waardoor de belangen en de financiële veiligheid van de klanten volledig kunnen worden gewaarborgd.

Een reisadviseur geeft, zoals de naam echter wel doet vermoeden, niet alleen maar adviezen met betrekking tot reizen. De meeste reisadviseurs hebben een enorme passie voor reizen en een rugzak vol kennis en ervaringen die ze graag met hun klanten delen. Naast het adviseren helpen ze de klant van A tot Z bij het boeken van hun reizen. De klant hoeft in principe alleen nog maar zelf zijn paspoort en koffer te pakken. De reisadviseur blijft zowel voor, tijdens als na de reis persoonlijk bij de klant betrokken en is vaak 24/7 bereikbaar. Bij ongemakken, problemen of noodgevallen zijn zij direct het eerste aanspreekpunt, waardoor de klant volledig ontzorgt op vakantie kan.

Voor wie is het interessant?

Wat en reisadviseur zo interessant maakt, is dat het voor iedereen toegankelijk is. Zowel voor de grote als de kleine portemonnee. Vaak wordt gedacht dat dit alleen voor de mensen is bedoeld die wat meer te besteden hebben. Dat is absoluut niet het geval. Een reisadviseur is niet perse goedkoper of duurder dan een (online) reisbureau. Het verschil zit hem met name in het persoonlijke contact en het ontzorgen van de klant. Het is interessant voor iedereen die geen zin heeft om uren of dagen achter de computer te scrollen naar de ideale reis en graag wordt voorzien van de juiste informatie, kennis & inspiratie.

Waarom is een zelfstandig reisadviseur dan nog niet zo bekend?

Dat is een goede vraag… Het begrip is in Nederland nog vrij onbekend, wat direct een soort drempel creëert. Dat is zo zonde, want waarschijnlijk ben je in betere handen bij een zelfstandig reisadviseur die er alles aan doet om zijn klanten tevreden te houden, dan een (online) reisbureau waarbij je toch vaak de zoveelste in de rij bent.

Tenzij je het dus zelf fantastisch vindt om je eigen reizen volledig zelf uit te stippelen, is er dus eigenlijk geen reden waarom je het jezelf niet gemakkelijk zou maken en een zelfstandig reisadviseur inschakelt bij het boeken van je eerst volgende reis. Gun jezelf een ontspannen vakantie! Ik ben Lianne Jonker, ik woon in Groningen (Gravenburg) en ik werk vanuit huis als zelfstandig reisadviseur. Ik ben aangesloten bij Travelcounsellors. Een internationale, stabiele reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR, SGR en het calamiteitenfonds. Ik regel al jouw reizen van A tot Z. Persoonlijk contact staat bij mij op nummer 1!

Je kunt bij mij terecht voor vrijwel alle soorten en maten van reizen. Denk aan: -Rondreizen, cruises, huwelijksreizen, wereldreizen en stedentrips -pakketreizen: bijvoorbeeld van TUI, Corendon, De Jong Intra, ANWB maar ook Untamed Travelling, Avila Reizen, Riksja Travel en Sawadee en nog velen meer. -vluchten, transfers, overtochten, treintickets, autohuur en excursies -hotels, appartementen, villa's en vakantiehuizen -Zakelijke reizen, zoals bedrijfsuitjes, studiereizen, MICE, Incentives, -Groepsreizen -Themareizen, zoals wijnreizen, kookreizen, welnessreizen, vrijgezellenreizen. Neem eens vrijblijvend contact op en laat je inspireren. Ik help je graag!