Apfelstrudel, Bratwurst und Schnitzel

Minke Smits-Steintjes op 07 September 2021
Duitsland, wat is het toch een fijn vakantieland! Iedere keer als ik er ben, geniet ik van prachtige steden en dorpen, een schitterende natuur, vriendelijke mensen en natuurlijk lekker eten en drinken. Natuurlijk kan in mijn geval (vegetariër en zoetekauw) een apfelstrudel met vanillesaus, slagroom en een bolletje ijs niet ontbreken en gingen de bratwurst en schnitzel er bij de mannen wel in ;-) Naast lekker eten en drinken, hebben wij ook dit keer genoten van een prachtige omgeving. Ons vakantiehuisje stond pal aan een stuwmeer en vanuit hier liepen we zo de bossen in, de heuvels op en rond het meer, wat vooral heerlijk is voor de hond.

We hebben veel heerlijke wandelingen gemaakt in de nabije omgeving van Kell am See, het Schillinger Panoramaweg gevolgd en in het nationale park Hunsrück-Hochwald, wat prachtig is.

Natuurlijk “moeten” er ook oude stenen bekeken worden als je met mij op vakantie bent, en die zijn hier ook volop. Trier is lekker knus, alles op loopafstand, prachtige gebouwen, gezellige pleinen, leuke winkels, direct aan de Moezel gelegen én met veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Er was hier zelfs zoveel te zien en te doen dat we er meerder malen geweest zijn (ook leuk voor een weekendje weg).

Ook Saarburg is heel erg leuk. Een gezellig stadje met leuke straatjes, veel terrasjes, mooie pleinen en indrukkende gebouwen. We zijn met de kabelbaan naar boven gegaan, waar de mannen zich uitgeleefd hebben op de zomer rodelbaan en ik van het uitzicht genoten heb met de hond.

Op nog geen uur rijden ligt het drielandenpunt van Duitsland met Luxemburg en Frankrijk. Daar moesten we natuurlijk naar toe, want we wilden echt wel drie landen in één dag bezoeken! In Luxemburg hebben we door het dorpje Schengen gewandeld, waar het monument staat en vanwaar het echte drielandenpunt te zien is; een witte markeringsboei middenin de Moezel, wat dus eigenlijk niet zo heel veel voorstelt ;-)

Vanuit Luxemburg zijn we Frankrijk in gereden waar we een prachtig kasteel bezocht hebben en vanwaar we prachtig uitzicht over de Moezel en de nabije omgeving hadden. En na een bezoek aan Frankrijk weer terug naar Duitsland. Het blijft toch bijzonder, zo’n drielandenpunt, ook al zijn er niet echt grenzen binnen Europa.

We hebben de vakantie afgesloten met een bezoek aan de leisteenmijnen. Met een helm op en een zaklamp in de hand, hebben we twee mijnen gezien en indrukwekkende verhalen gehoord van onze gids.

En na 1.256 kilometer zat onze zomervakantie er alweer op. Een heerlijke vakantie in een prachtig gedeelte van Duitsland waar we fijn van gaan nagenieten!