De eerste zus in Brazilië én Parijs

Minke Smits-Steintjes op 31 March 2021
Ben jij ook een liefhebber van de boekenreeks De Zeven Zussen? Ik heb ieder boek in één ruk uitgelezen. Wat goed geschreven, wat een mooie verhaallijnen die allemaal samen komen en wat leuk om ook veel te lezen over de landen waar het verhaal zich afspeelt!

De eerste zus, Maia, komt tijdens de zoektocht naar haar verleden in Rio de Janeiro in Brazilië terecht. Het voert haar 80 jaar terug in de tijd, toen het wereldberoemde Christus de Verlosser beeld in Rio gebouwd werd én naar de stad van de liefde, Parijs. Twee fantastische steden met ontzettend veel leuke plekken om te bezoeken.

Natuurlijk mag in Rio de Janeiro een bezoek aan het Christus de Verlosser beeld, dat hoog boven de stad uitrijst, niet overgeslagen worden, maar er is nog zoveel meer te doen hier! Start de dag met ‘tapioca crêpe’, een typisch Braziliaans ontbijt, verken de stad inclusief de minder bekende plekken per fiets en wandel over het zandstrand van Copacabana (en zing het bekende liedje uit volle borst ;-)). Onder begeleiding kun je een wandeling maken door favela Santa Marta en leer je over de geschiedenis van deze lokale gemeenschap terwijl je geniet van prachtige uitzichten over de oceaan en het woud. En natuurlijk koop hier een echt Braziliaans souvenir; Havaianas slippers.

Ben je nog niet eerder in Parijs geweest, dan is het een aanrader om sowieso een dag in te stappen in de Hop-on Hop-off bussen die door de stad rijden. Op deze manier krijg je een goed idee hoe de stad in elkaar zit en kun je uitstappen op de plekken die jij wilt bezoeken. Koop voor de highlights van de stad, zoals het Louvre Museum, een ‘skip the line’ ticket zodat jij niet uren in de rij hoeft te staan wachten voordat je naar binnen mag, en ga op pad met een gids (of audio guide) om echt veel te weten te komen over de plek. En bezoek ook minder bekende wijken en ontdek leuke plekjes om lekker te eten, iets te drinken of gewoon om doorheen te struinen. Heel erg leuk is om (’s avonds) een cruise over de Seine te maken, want Parijs ziet er vanaf het water heel anders uit.