De tweede zus in Noorwegen én Leipzig

Minke Smits-Steintjes op 07 April 2021
Waarom deel 2 De Zeven Zussen ‘Storm’ heet, mag duidelijk zijn. Als de grote liefde van Ally tijdens een zeilwedstrijd in een storm om het leven komt, gaat ze opzoek naar haar verleden. Deze zoektocht brengt haar in Noorwegen, waar ze erachter komt wat het verhaal rondom de toen nog onbekende zangeres Anna Landvik met haar te maken heeft en waarom de plekken Oslo (Christiania in vroegere tijden), Bergen en Leipzig belangrijk zijn.

Oslo en Bergen zijn twee hele leuke, knusse Noorweegse steden. Hier geniet je van de gezelligheid van de stad met leuke restaurantjes, barretjes en bezienswaardigheden. Heel erg indrukwekkend is het bijwonen van een klassiek concert, iets dat echt bij Oslo en Bergen hoort. Bij beide steden is de natuur altijd heel dichtbij. Doordat beiden aan het water gelegen zijn, is een boottocht niet over te slaan om de stad vanaf een hele andere kant te bekijken. Maar het ook heel erg leuk is het om in de prachtige omgeving te gaan wandelen. En wil je Oslo en Bergen met elkaar combineren, maak dan de zeer indrukwekkende treintocht dwars door de prachtige natuur, die overweldigend is. Extra tip; ook in de winter is het heel erg leuk een stedentrip te maken!

Leipzig is een mooie stad die voor het grootste deel in vroegere glorie hersteld is waardoor je je helemaal in de tijd van Anna en Jens waant. In de stad staan veel prachtige gebouwen zoals de St. Thomas Kerk en het nieuwe stadhuis met de hoogste stadhuistoren van het hele land (114,70 meter hoog), wat tevens een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is. Wandel door de gezellige straatjes, eet echte Duitse gerechten en geniet van deze mooie stad.