De vierde zus in het Australische Broome én Alice Springs

Minke Smits-Steintjes op 20 April 2021
De zoektocht van CeCe naar haar verleden start met een zwart-witfoto en een naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de schitterende Thaise stranden reist zij naar Australië waar ze Broome en het hart van het land bezoekt.

Broome is een gezellige, kleine stad waar vele nationaliteiten wonen. Dit uit zich natuurlijk in de vele verschillende restaurants met internationale gerechten op de kaart. Bezoek zeker Anastasia’s Pool en ga opzoek naar dino voetsporen (vooral leuk met kinderen). Heel erg leuk en typisch Broome, is om vanaf het 22km lange zandstrand te genieten van de zonsondergang. Dit kan vanaf de rug van een kameel of vanaf een picknickkleed met een hapje en een drankje. De keuze is aan jou hoe jij jouw dag afsluit.

Alice Springs is een levendige stad, letterlijk in The Middle of Nowhere, wat voor heel veel plaatsen in Australië geldt. De stad zelf biedt haar bezoekers niet ontzettend veel highlights, die liggen allemaal in de natuur rondom de stad. Als één van de bekendste plekken van het land, mag een bezoek aan Uluru (Ayers Rock) niet overgeslagen worden. Wat een serene sfeer hangt hier, geweldig! Iets minder bekend, maar naar mijn mening zeker zo mooi en indrukwekkend, is Kata Tjuta (de Olga’s). Een aanrader is om hier met een gids op pad te gaan zodat je alle prachtige verhalen hoort en misschien krijg je wel de kans om met zonsondergang op een prachtige plek te dineren en onder de sterrenhemel te overnachten.