Letterlijke hoogtepunten in West-Australië

Minke Smits-Steintjes op 04 February 2021
Spier witte stranden, prachtige uitzichten en bomen, veel bomen in zeer indrukwekkende natuurparken. Ik heb het over het zuiden van Western Australia, het bosrijke gebied in de omgeving van bekende dorpen als Denmark en Albany. Dit gebied is geweldig als je houdt van wandelen, indrukwekkende natuur, prachtige bomen én als je geen last hebt van hoogtevrees want de Australiërs hebben, ook hier, de natuur als letterlijk hoogtepunt gekozen voor hun gasten. Zo kun je hier door bomen heen lopen en genieten van weidse uitzichten op grote hoogte. Ben jij een natuurliefhebber zonder hoogtevrees? Lees dan snel verder!

Met beide benen op de grond kun je in het Karri Forst letterlijk door een boom heen lopen bij de Walk Through Tree. Geweldig leuk om te doen en zo zie je pas echt hoe dik de boom is. Deze Karri Eucalyptus Diversicolor boom heeft een hoogte van bijna 80 meter en een diameter van 2,4 meter. Heel indrukwekkend! Ook kun je in de Giant Tingle Tree gaan staan. Vroeger mocht je hier met je auto in rijden (en dat paste als we de foto’s mogen geloven), nu zijn die verboden om de natuur te behouden, maar kun je er nog wel zelf in gaan staan, of met je hele familie, want dat past gemakkelijk.

Heb je zin om de hoogte in te gaan en de dieren die in de boomtoppen leven te spotten, dan is de Tree Top Walk echt iets voor jou. Deze op 40 meter hoogte loopbrug ligt in de Valley of the Giants en is omringd door Tingle Trees. Echt een fantastische ervaring voor jong en oud!

Het echte hoogtepunt van deze regio is de Gloucester Tree. Via een trap die rondom de boom gebouwd is, klim je naar boven, tot dat je in de 70 meter hoge kruin van het weidse, bosrijke uitzicht geniet. Eerlijk is eerlijk, ik vond het best spannend om naar boven te gaan, maar wat een uitzicht, geweldig!

Het is niet het meest bezochte plekje van Australië, maar zeker een van de mooiste als je het mij vraagt.