Magisch Tikal

Minke Smits-Steintjes op 16 January 2018
's Ochtends zeer vroeg gaat onze wekker. Snel aankleden want binnen een paar minuten staat het busje klaar om ons naar de Maya ruïnes van Tikal te brengen. We ontbijten onderweg wel tijdens de autorit vanuit Flores.

Het is nog donker als we door deze bijzondere ruïnestad lopen, op weg naar tempel VI. Via een houten trap lopen we voorzichtig naar boven, waar we sprakeloos plaatsnemen op de bankjes. Wauw, wat is het hier stil!

Maar het duurde maar even, als snel begint het oerwoud rondom wakker te worden. De zon komt langzaam op, de apen schreeuwen om aandacht en de vogeltjes beginnen te zingen. Wauw, wat een geweldige ervaring om hier bij te mogen zijn! Het kost aardig wat (best veel ten opzichte van het lage prijsniveau in het land), maar het is het allemaal dik waard! Geweldig om je zo dichtbij de natuur te kunnen voelen en het oerwoud wakker te zien, horen en voelen worden!

Vervolgens hebben we de rest van de dag in de ruïnestad gewandeld. Niet alleen de bekende plekken, maar ook de onbekende plekken waar nog ruïnes staan die nog maar gedeeltelijk zichtbaar zijn. Waar je op dat moment de enigste toerist bent..

Echt een aanrader om je dag te starten met de zonsopkomst vanaf tempel VI en vervolgens een volle dag uit te trekken voor deze magische plek!