Ontbijten met uitzicht op Uluru

Minke Smits-Steintjes op 06 March 2020
Een van de bekendste plekken van Australië is toch wel Uluru (Ayers Rock). Er hangt hier een serene, bijzondere sfeer en de omgeving is fantastisch! Weids landschap rondom, een echt ‘The Middle of Nowhere-gevoel’ en dichtbij Uluru bevinden zich nog meer natuurlijke highlights zoals Kata Tjuta (de Olga’s) en King’s Canyon.

Deze regio kun je gemakkelijk zelf ontdekken, zoals ik ook deed. Met een eigen huurauto en slapen in prachtig gelegen hotels en lodges of met je eigen camper bijvoorbeeld. Maar wil je graag meer weten over deze bijzondere plek, ga dan met een ervaren gids op pad. Er zijn meerdaagse begeleide tochten mogelijk waarbij je georganiseerd kampeert in deze regio of verblijft in prachtige lodges, maar je kunt ook voor een dag(deel) met een gids op pad. Ga ontbijten met uitzicht op Uluru of sluit jouw dag juist af op deze mooie plek. Verken de omgeving per segway, op z’n Nederlands per fiets of vanuit de lucht in een helikopter.

Op dit moment is het extra speciaal om Uluru en omgeving te bezoeken vanwege Field of Lights. Terwijl de duisternis valt zie je het silhouet van Uluru verlicht door een veld met 50.000 lichtjes. Zover je kunt kijken kleurt de woestijn oker, diep violet, blauw en zacht wit. De tentoonstelling van kunstenaar Bruce Munro heeft de toepasselijke naam Tili Wiru Tjuta Nyakutjaku of ‘kijkend naar veel mooie lichten’ en is zijn grootste werk tot nu toe. The Field Of Light is nog dit hele jaar te bezoeken.

Ik heb ontzettend genoten van de prachtige zonsopkomst en zonsondergang bij Uluru, van de natuur, de weidsheid en de heerlijke wandelingen die ik hier gemaakt heb. Het is een hele bijzondere plek om zeker niet te missen tijdens een bezoek aan Australië!