Sfeervol Mallorca

Minke Smits-Steintjes op 26 October 2019
Mallorca is een eiland dat veelvuldig door gezinnen, koppels en vriendengroepen bezocht wordt om te genieten van zon, zee en strand, maar Mallorca heeft haar bezoekers zoveel meer te bieden! Daar ben ik wel achter gekomen tijdens mijn bezoek in oktober van dit jaar.

Huur een auto en ontdek het eiland op eigen gelegenheid. Op Mallorca vind je prachtige uitzichten, indrukwekkende natuur, veel vriendelijke mensen, lekker eten en drinken en gezellige dorpen in het gebergte in het westen van het eiland; Serra de Tramuntana. Een aanrader is om hier zeker Valldemossa en Sóller te bezoeken. Wat is het daar gezellig en wat kun je hier in het historische centrum heerlijk door de straatjes struinen. Bezoek de kathedraal, wandel door de smalle straatjes en neem een drankje op een van de terrasjes en je hebt een heerlijke dag! Sla in Valldemossa een bezoek aan Hort de Cartoixa en het kapelletje van Santa Catalina Thomas niet over voor heerlijke geuren en een vredige sfeer. Zo’n sfeer ervaar je ook in Santuari de San Salvador; een klooster gelegen op een hoge heuvel in het zuidoosten van het eiland. Je kunt naar boven wandelen of per auto het klooster bereiken. Hier hangt een erg prettige sfeer en kom je helemaal tot rust in de kapel en terwijl je van het uitzicht op het land onder je geniet.

Wil je meer de natuur opzoeken, maak dan wandelingen door het Serra de Tramuntana en/of ga vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag (zodat je de drukte ontloopt) naar Cap de Formentor. Stop zeker bij alle uitzichtpunten langs de slingerende weg en rij ook zeker helemaal tot het einde door naar de vuurtoren. De vuurtoren zelf vond ik niet erg spectaculair, maar het uitzicht vanuit hier is fantastisch en de rit meer dan waard!

Wil je lange zandstranden combineren met cultuursnuiven en lekker eten, verblijf dan aan de noordkust bijvoorbeeld in Playa de Muro of Port Alcúdia en bezoek het historische centrum van Alcúdia. Erg leuk om een stuk over de stadsmuur te wandelen en lekker rond te wandelen door de gezellige straatjes. Houdt je van historie en ruïnes, bezoek dan Pollentia net buiten het centrum. Breng wel voldoende water mee, want dit is er niet te verkrijgen en er is zeer weinig beschutting en schaduw.

Nog een laatste tip; past het in je reisprogramma, reis dan per tram van Palma de Mallorca naar Sóller en maak een prachtige rit door de Serra de Tramuntana en kom op plekken waar je met de auto niet kunt komen.