Mallorca

Natascha van Dam op 09 January 2015
Mallorca spreekt tot de verbeelding. De schitterende zandstranden en het bruisende uitgaansleven zorgen ervoor dat dit eiland jaarlijks weer volstroomt met toeristen. Het bergachtige landschap leent zich uitstekend voor lange wandelingen, terwijl je in de sfeervolle pittoreske dorpjes kan bijkomen op één van de vele terrasjes.

Afgelopen augustus heb ik het eiland Mallorca ontdekt. Erg leuk eiland, mooie natuur en prachtige baaien. het eiland leent zich er goed voor met de auto te verkennen. Een autohuren zou ik hier dan ook aanraden.

Een aantal highlights van het eiland:

Palma de Mallorca: deze typisch Spaanse stad is absoluut het bezoeken waard tijdens uw vakantie Mallorca. In Palma de Mallorca vindt u een prachtige kathedraal, een imposant kasteel, kleine straatjes en heerlijke tapasbarretjes!

Het Bellver kasteel is een gotisch kasteel drie kilometer ten noordwesten van Palma de Mallorca. Het kasteel is in de veertiende eeuw gebouwd op een heuvel vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en Palma de Mallorca. Het is één van de weinige ronde kastelen ter wereld.

De Arabische baden van Palma de Mallorca zijn één van de weinige overblijfselen van de Arabische overheersing op Mallorca. De baden waren onderdeel van een oud Moors kasteel dat vroeger op deze plaats gestaan heeft. De baden zijn hier het enige overblijfsel van. De Arabische baden van Palma de Mallorca bestaan uit twee ruimtes waarvan er één versierd is met zuilen. Je komt de baden tegen als je vanaf de Kathedraal La Seu naar het historische centrum van Palma loopt. De baden zijn tegen een kleine vergoeding te bezoeken.

Het mooiste en gezelligste plein van de stad is zonder twijfel het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor in Palma de Mallorca is een replica van de Plaza Mayor in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het plein staat vol met gezellige terrassen waar het heerlijk vertoeven is in de heerlijke Spaanse zon.

Daarnaast heeft Mallorca veel stranden waarvan er veel geschikt zijn voor kinderen. Mallorca is dan ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Cala Minor wordt beschouwd als één van de mooiste badplaatsen van Mallorca. De fraaie zandstranden aldaar zijn zeer populair. Naast zon- en zee plezier biedt Cala Minor ook historische pracht. Ook zeer aan te raden is Santa Ponsa, waar ik zelf ben verbleven. Dit fraaie plaatsje ligt aan de zuidwestelijke baai van Palma de Mallorca en heeft een prachtig achterland. Er zijn tevens vele sfeervolle terrasjes waar men lekker kan genieten van heerlijke tapas en een glas rosé.

Een bezoekje aan Mallorca is niet compleet zonder te genieten van één van de vele boottochten die je hier kunt maken.

Kortom: Mallorca is de ideale bestemming als je een complete vakantie zoekt. Of je nu met je gezin gaat of als stel, Mallorca zal niet teleurstellen.

Nieuwsgierig geworden? Laat het mij weten en ik stuur je een passend voorstel!

Natascha van Dam

Jouw Persoonlijke Travel Counsellor