Boek je parkeerplaats bij de airport of cruisehaven vooraf!

Rike van den Beld-van Dijk op 29 March 2017
Veel mensen gaan met de auto naar de luchthaven of een cruisehaven aan het begin van hun vakantie, maar denken er niet aan om vooraf al een parkeerplaats te reserveren. Natuurlijk is het niet noodzakelijk, want eigenlijk is er altijd wel plek. Maar waar staat je auto dan? Is het wel veilig? En wat moet je betalen? Ik werk samen met diverse parkeerservices en kan eigenlijk bij elke luchthaven en cruisehaven wel een parkeerservice aanbieden. Het parkeeraanbod breidt zich steeds verder uit en ook de mogelijkheden die er geboden worden. De prijzen verschillen, maar welke past het beste bij jouw reis en wat krijg je daar dan voor.

Parkeren met shuttleservice Net als bij lang Parkeren op Schiphol, zijn er diverse locaties waar je naar toe rijdt, je auto parkeert en dan met een shuttle service naar de airport wordt gebracht. De duur van de shuttle hangt af van de locatie, meestal is dit tussen de 5 en 15 minuten. De parkeerplaatsen zijn bewaakt en in sommige gevallen kan je kiezen om tegen een toeslag overdekt te parkeren. Bij sommige locaties dien je de autosleutel af te geven, ze parkeren dan de auto’s op een manier dat er meer auto’s op de locatie passen, maar zorgen er wel voor dat je auto weer bereikbaar is wanneer je terugkomt.

Valetparking Valetparking is fantastisch! Ik heb dit zelf al een paar keer gedaan. Je rijdt naar de vertrekhal, laad je bagage uit en geeft je sleutel af aan een chauffeur. Hij gaat de auto voor je parkeren. Bij terugkomst staat hij weer klaar op de afgesproken plek en ben je lekker snel weg!

Park, Sleep, Fly Sommige hotels nabij de luchthavens bieden een zogenaamd Park-Sleep-Fly arrangement aan. Slaap de nacht voor je reis in het hotel, parkeer je auto op hun parkeerterrein en neem de shuttle naar de airport. Je auto blijft bij het hotel staan tot je weer terug bent.

Parkeren bij Cruisehavens Bij veel cruises met vertrek binnen Europa komen de reizigers met de auto. Maar waar laat je die dan terwijl je lekker aan het cruisen bent? Bij veel cruisehavens kan ik vooraf al een plek reserveren nabij de cruisehaven, dan weet je zeker dat er een plekje in de buurt is.

Extra services bij het parkeren Behalve parkeren kan je er voor kiezen om tijdens je vakantie je auto te laten wassen en uitzuigen. Hoe lekker is dat, kom je terug van vakantie en stap je gewoon in een schone auto!

Waarom zou ik vooraf een parkeerplaats boeken? De prijzen van de vele parkeerservices liggen doorgaans genomen lager dan parkeren op de airport zelf. Er is altijd wel een parkeervorm die bij je past. Kan je van het uitgespaarde geld op vakantie lekker een drankje drinken.

Ga je binnenkort op reis? Laat mij dan je parkeerplek vast regelen!