Maak je reis leuker met een fietstrip!

Rike van den Beld-van Dijk op 21 March 2017
Ik ben dol op citytrips, het is meestal maar een paar dagen, maar als je thuis komt heb je het gevoel dat je best lang weg bent geweest, doordat je zoveel gezien en gedaan hebt!

Tijdens mijn laatste citytrip maakte ik een fietstocht met een lokale gids door de stad. Wat een geweldige ervaring was dit. Op de fiets kom je namelijk door straatjes waar je met de bus of metro niet komt. De gids verteld honderd uit over alles wat er met de stad te maken heeft en jij kan lekker genieten!

Op de fiets zie je veel meer, proef je de sfeer beter en kom je op de mooiste plekjes. In bijna alle bekende grote steden kan ik een fietstocht voor je boeken, in veel steden zelfs met een Nederlandstalige gids! Bij de meeste steden maak je een tour van een uur of 3 langs de highlights van de stad. Plan hem dan ook aan het begin van je citytrip, zodat je meteen de stad leert kennen.

In sommige steden kan je kiezen uit verschillende tours. Zo kan je er in Barcelona voor kiezen om langs de kust te rijden, in New York door Central Park, of wil je toch liever een fietstocht met lekkere hapjes?

Wist je trouwens dat je fietstochten ook goed kan toevoegen aan rondreizen? Zo fietst ik in Java langs tempels en rijstvelden, door boerendorpjes en kwam al snel in contact met de locals! Tijdens mijn bezoek aan Cuba, deden we een speurtocht per fiets door Havana om zo de stad te verkennen. En in Bangkok fiets je door de klongs en verken je net even die plekjes, waar de auto’s en bussen niet komen. Stuk voor stuk fantastische ervaringen die ik niet snel meer zal vergeten.

Ga je op reis en wil je ook een fietstour toevoegen? Ik wijs je graag de weg!