Trinidad & Tobago 2 islands 1 nation

Rike van den Beld-van Dijk op 02 June 2010
Met een internationale groep reisagenten vertrok ik met een directe Monarch Airlines vlucht vanaf Londen naar Tobago voor een studiereis. We verblijven in Turtle Beach aan het strand in een ruime kamer. Hopelijk zien we de schilpadden vannacht nog eieren leggen.

Na 1 nacht in Turtle Beach geslapen te hebben vliegen we met Carribean Airlines in een kleine 20 minuten naar Trinidad, het grootste eiland van de twee waar we beginnen met een stadsrit door Port of Spain, de hoofdstad. T&T kennen een historie met veel kolonisatie en dat zie je terug in de bebouwing van de stad. Er zijn nog steeds veel mooie oude huizen te bewonderen. We vervolgen onze reis naar het populaire strand van Maracas Bay om de lokale snack te eten, Shark and Bake, heerlijk! Trinidad is erg groen en herbergt naast een aantal mooie stranden een moeras gebied met mangroven en een prachtig tropisch regenwoud. Trinidad wordt ook wel eens de shopping hoofdstad van de Carribean genoemd. We overnachten midden in de natuur in ASA Wright Park. Een mooie ligging kan je je haast niet wensen. Opstaan met het geluid van de honderden prachtige vogels, overal groen, heerlijk!

Terug op Tobago is het tijd om de onderwaterwereld verkennen met glasbodemboot en snorkelen. Tobago is ook een geliefd duikeiland, maar liefst 41 duikspot zijn er rondom het eiland te vinden. Ik geniet van het mooie coraal en de diversiteit van vissen. De trip eindigt op het strand van No Man’s land met een BBQ, lokale soca en calypso muziek en rumpunch!

De volgende dag wonen we een culinair festival bij. Onder het genot van muziek kunnen we diverse lekkernijen proeven, er zijn verschillende hotels en lokale restaurants met hun specialiteiten en er is tevens een kookwedstrijd. Na een verfrissende duik in de zee bij het Pigeon Point strand vertrekken we naar ons nieuwe onderkomen, Coco Reef Resort en Spa. Dit 4 sterren hotel heeft ruime kamers in verschillende categorieën en ligt aan een privé strand nabij Pigeon Point.

Zondagavond gaan we naar Sunday’s school! Wat een belevenis. Het is een soort openlucht bar, waar de lokalen heen gaan om wat te drinken, maar vooral om lekker te dansen. De lokalen noemen het Liming & Wining, of wel relaxen en schudden met die billen! Een heerlijke sfeer, de avond vliegt voorbij!

De eilandtour die we de volgende dag maken laat zien wat Tobago nog meer in petto heeft, regenwoud, prachtige natuur, diverse sportmogelijkheden, mooie baaien met strandjes en diverse watervallen, waarvan wij er een bezoeken en even gaan zwemmen om af te koelen. We eten bij Jemma’s aan het strand, heerlijke lokale gerechten om je vingers bij op te eten. Een must als je in Tobago bent.

Om Tobago als eiland en de verschillende verblijfsmogelijkheden beter te leren kennen doen we op onze voorlaatste dag een treasure hunt. In teams van 4 personen gaan we met een chauffeur en auto op stap om 13 accommodaties te verkennen en onderweg nog 20 typisch Tobagonian items te verzamelen. Het is een hele tour. We bezoeken diverse soorten hotels, appartementen, Bed & breakfast, appartementen, vakantiewoningen en heuse villa’s met privé zwembad. We zoeken onderweg rum, mango, kleingeld, drumsticks, cocosnoot en nog veel meer!

Verrijkt met veel info betrekken we onze villa in Stonehaven Villa’s. Prachtige huizen met 3 slaapkamers met badkamer en-suite, nanny room, grote keuken, woonkamer, veranda en privé zwembad! Even lekker relaxen en bijkomen. In de avond genieten we van een fantastisch diner in Sea Horse restaurant en toasten op een fantastische reis! Morgen nog even relaxen in de zon en dan weer naar huis!

Trinidad & Tobago liggen voor de kust van Venezuela, kennen wel een regenseizoen, maar er is nog nooit een orkaan geweest! T&T is het land van de steelpan, soca muziek, limbo dans, mooie stranden, prachtige onderwater wereld, weelderige groene natuur en vele vogels! Het is een actieve bestemming met veel mogelijkheden.

De kleuren van de vlag staan voor warmte en vitaliteit van de mensen, het water tussen de eilanden en de rijkdom van bronnen! Niets is minder waar!

Trinidad & Tobago is voor iedereen, voor elk wat wils en voor elk budget! Informeer bij mij naar de mogelijkheden en ik maak een vrijblijvende offerte voor u!