Hongkong en het oosten van Australie

Suzanne Boekee on 15 July 2015

Deel dit:

Op uitnodiging van een Australië specialist ga ik op studiereis naar dit immense land met vooraf een stedenbezoek aan Hongkong. Ik heb er ongelooflijk veel zin in, het zijn voor mij zulke droombestemmingen dat ik het haast niet kan geloven dat ik hier nu toch echt naar toe ga!

De vlucht naar Hongkong verloopt bijzonder luxe: ik vlieg first class met Cathay Pacific. Wat een belevenis is dat! Met champagne en een 7-gangen lunch met wijn kom je de lange vlucht goed door!

Eenmaal in Hongkong bezoeken we Victoria Peak, Repulse Bay, Stanley Market en Aberdeen. Dit laatste is een haven, waar een boottochtje maken. Na het diner gaan we naar de avondmarkt, waar echt van alles te koop aangeboden wordt. De volgende morgen gaan we met de Star Ferry van Kowloon naar Hongkong Island, waar we de tram nemen (die is heel klein en volledig volgepropt met passagiers) naar de Chinese wijk. In deze wijk lijkt het of je China bent binnen gewandeld, zo authentiek is het er.

’s Avonds vliegen we naar Sydney waar we de volgende morgen aankomen. Tijdens het landen zie ik al de Harbour Bridge en het Opera House liggen, superleuk aanvliegen zo! ’s Middags gaan we gelijk op pad voor een stadsrondrit. We rijden via de Rocks (een erg gezellig uitgaans- en winkelgebied) naar het Opera House. Wat ongelooflijk gaaf om dit wereldberoemde gebouw van zo dichtbij te zien!! We rijden vervolgens via Watsons Bay naar Bondi Beach waar veel surfers bezig zijn. Het diner hebben we in een restaurant met uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House, wat een mooie plek!

Na eerst een bezoek te hebben gebracht aan een Koalapark (met ook wombats en kangoeroes) net buiten Sydney, rijden we naar de Blue Mountains. We gaan met het steilste treintje ter wereld naar beneden. De omgeving is werkelijk prachtig met de altijd aanwezige blauwe damp van de vele eucalyptusbomen hier, vandaar de naam Blue Mountains. Vanaf het punt waar het treintje stopt heb je uitzicht op de ‘Three Sisters’, drie uitstekende rotsen.

De volgende dag gaan we naar Kurung Gai National Park, ten noorden van Sydney. We worden door een Aboriginal rondgeleid die ons van alles vertelt over de flora en fauna van het park. We maken een schitterende bushwalk, de natuur is fantastisch mooi; smalle paadjes, enorm veel begroeiing en mooie uitzichten, onder andere op de kust waar allerlei eilandjes liggen. Na terugkomst in Sydney maken we een ‘sunset dinner cruise’ in de haven van de stad.

De dag erna staat Hunter Valley op het programma, het beroemde wijngebied, waar we verschillende wijnproeverijen doen. Erg leuk om zo de verschillende wijnen te mogen proeven. Het landschap is ook hier weer erg mooi, heuvelachtig en lieflijk.

Met een vroege vlucht gaan we naar Brisbane. Na aankomst gaan we met de auto gelijk door richting Hervey Bay voor de overtocht naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld met regenwoud. Het eiland staat tevens bekend om zijn dingo’s en de vele soorten vogels.

De volgende dag start om 8.30 uur de 4WD-bustour over het eiland. Ondanks dat het een zandeiland is, is de begroeiing echt prachtig mooi. Er is regenwoud, het is heuvelachtig en bij Lake McKenzie is het strand puur wit en het water puur blauw, sprookjesachtig mooi gewoon! Tijdens onze koffiestop op dit strand zien we een dingo. We maken een schitterende bushwalk en zijn dan begin van de middag weer terug bij ons hotel. Weer terug op het vasteland overnachten we op een boerderij waar we in houten chalets slapen. Na wat activiteiten de volgende morgen gaan we weer op pad om de nodige hotels te bezoeken en om de avondvlucht naar Cairns te halen.

Iets ten noorden van Cairns nemen we de Skyrail naar Kuranda, dat over het regenwoud gaat, zodat je een schitterend uitzicht hebt. We stappen onderweg 2x uit voor een kleine rondleiding en zien twee kakatoes! Bij het Kuranda Rainforestation maken we met de ‘amphibious army truck’ een tocht door het regenwoud. Eerst rijden we over smalle weggetjes en vervolgens rijdt de arm duck het water in en varen we verder. In het meertje zien we twee schilpadjes zwemmen, ze zijn zo tam dat ze naar ons toe komen zwemmen. In een boom zit een Kingfisher, een heel mooi vogeltje dat voornl. blauw is. Na het stukje varen rijdt de truck het land weer op. We kijken rond in het Koala and Wildlife Park waar we oa Jack ontmoeten, een krokodil van 5 meter en érg gevaarlijk. Er zijn ook koala’s en kangoeroes te bewonderen, het blijven leuke beesten. Het bezoek aan het Rainforestation wordt afgesloten met een show van Aboriginal dansers. Om weer naar ons beginpunt van deze dag te komen gaan we terug met de Scenic Railway. De treinrit duurt 1,5 uur en voert door 15 tunnels. De uitzichten zijn echt spectaculair, wat een super, supermooie tocht is dit!!

De volgende dag gaan we naar het Great Barrier Reef, hoe gaaf is dat! Vanuit Port Douglas vertrekken we met een catamaran voor de overtocht van ong. 1,5 uur. In zee is een plateau gebouwd met daarop een restaurant, duikbassin, snorkelbad met een soort steiger en er liggen aan het plateau een bootje voor de snorkelexcursies en een glass bottomboat. Ik zoek mijn snorkeluitrusting bij elkaar en neem een duik in het prachtige, heldere water. Met een gids maak ik een snorkeltour. Hij laat de mooiste plekken zien onder water. Wat is het hier on-ge-loof-lijk mooi!! Wat een kleurenpracht! We zien vissen in alle kleuren en maten. Deze snorkeltrip is voor mij één van de hoogtepunten van de reis. Veel te snel naar mijn zin gaat de catamaran weer terug naar Port Douglas.

In een geweldig hotel dineren we ’s avonds, midden in het regenwoud en vlak aan zee. Toplocatie!

De ochtend erna staat een aantal hotel inspecties op het programma. Vervolgens rijden we naar Cape Tribulation en maken we een Daintree River Cruise. Hier vaar je door een enorm mangrovebos waar in het water krokodillen leven. Wij zien er slechts één helaas. Na nog de nodige accommodatiebezoeken rijden we via het Rainforest Habitat terug naar Port Douglas.

Helaas komt ook aan deze studiereis een eind. Na een gezellig afscheidsdiner gaan we de volgende morgen vroeg naar de luchthaven voor de lange vlucht terug naar Amsterdam. De lange reis had ik er heel graag voor over, de studiereis was super, fantastische en alle superlatieven die je ervoor kunt gebruiken. Het land is niet alleen prachtig mooi, de Australiërs zijn ontzettend aardig, belangstellend en gastvrij, ze laten je echt welkom voelen. Wilt u ook Down Under? Ik stel heel graag een mooie reis met en voor u samen! Neemt u contact met me op?

Deel dit:

Terug Naar Boven