Andalusie: voor elk wat wils

Suzanne Boekee on 09 July 2015

Deel dit:

Van 12 t/m 16 april jl. was ik op studiereis naar Andalusië, Zuid-Spanje. Het doel van deze reis is om diverse accommodaties te bezoeken en de streek beter te leren kennen.

Na ca. 2 uur vliegen komen we aan in Malaga. De bagage is er al snel en dan gaan we met twee huurauto’s naar een kleinschalig vakantiepark, La Granja de Antonio. We komen in het donker aan, maar als we de volgende morgen wakker worden en alles bij daglicht zien wordt al gauw duidelijk dat dit vakantieparkje prachtig gelegen is in een groene vallei.

Na de verschillende type appartementen te hebben bekeken gaan we naar Malaga. We krijgen hier een rondleiding door de stad en ondanks dat het maandagmorgen is, is het er al behoorlijk levendig. Wat opvalt aan de stad is dat het er zo verzorgd uitziet. De gebouwen worden er goed onderhouden, er zijn veel bloemen en je ziet weinig tot geen afval op straat.

We gaan als eerste naar de overdekte markt, waar onder andere vis-, groente- en fruitkraampjes zijn te vinden. Fruit is hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Verder bekijken we onder andere de prachtige Moorse burcht Alcazaba. Deze biedt schitterende vergezichten op de gehele baai, de stad Malaga, de haven en de bergen in het achterland. De burcht is netjes gerenoveerd, is haast overal begroeid met kleurrijke bloemen en heeft mooie tuinen met onder andere palmbomen. Het is wel even klimmen hier en daar, maar daar krijg je veel moois voor terug. De nabij gelegen Romeinse opgravingen zijn ook zeker een bezoek waard.

In één van de bekendste tapas restaurants van Spanje gaan we lunchen. De tapas zoals die hier geserveerd worden zijn anders dan in Nederland, maar zeker niet minder smaakvol. Echt genieten dit! ’s Middags bezoeken we een aantal villa’s en ’s avonds genieten we van een heerlijk tapas-diner bij La Granja. Terwijl we aan het eten zijn krijgen we typisch Spaans vermaak: er wordt flamenco gedanst door een Spaans stel, echt prachtig zo vurig als zij de dansen uitvoeren!

De volgende dag staat er een bezoek aan Mijas op het programma, een geheel wit stadje dat tegen een berg is gebouwd. Overal zie je ezels, je kunt er een ritje op maken of met een koetsje erachter een tourtje maken door Mijas. We nemen een kijkje bij de arena waar nog steeds stierengevechten worden gehouden. In het stadje zijn veel restaurants en winkels, toeristisch maar wel gezellig naar mijn mening.

Ondertussen verkassen we naar een ander vakantiepark(je), genaamd Finca el Moralego, ongeveer 3 kwartier rijden verderop. Het is maar een korte afstand, maar heel typisch is dat het landschap er in deze regio er weer heel anders uitziet dan waar we de eerste 2 nachten verbleven. Het is hier ruiger en de vegetatie is anders. Het vakantieparkje waar we nu terecht zijn gekomen wordt gerund door een Nederlands, zeer hartelijk en gastvrij stel.

We zitten nu vlakbij de Sierra de las Nievas, waar een paardrijtocht op het programma staat. Een prachtig natuurgebied, wat je weer heel anders beleeft dan als je fietst of wandelt. Na afloop hebben we als lunch een heerlijke picknick in het zonnetje.

Tussen alle bezienswaardigheden/picknicks ed. bezoeken we veel villa’s. Sommige villa’s hebben een sinaasappelboomgaard in de tuin. Als je hier verblijft, stap je ’s ochtends je tuin in, je plukt een paar sinaasappels en je hebt heerlijk verse jus bij je ontbijt! Dit kan niet het gehele jaar, maar dan zijn er vaak weer andere fruitsoorten die dan weer rijp zijn en die je kunt plukken in ‘eigen’ tuin. Alle villa’s hebben een zwembad, waarvan de meesten omheind zijn, wel zo veilig als je met kleine kinderen op vakantie bent. Een andere villa had naast het zwembad een jacuzzi in de tuin en weer een andere villa was weer heel bijzonder vanwege zijn uitzicht. Alle villa’s hebben een buitenkeuken met barbecue; de villa’s liggen allemaal in het achterland en hooguit ongeveer een half uurtje rijden van Malaga. Er is altijd een bakker / supermarkt in de omgeving (d.w.z. hooguit ca. 10 minuten met de auto). De villa’s zijn zeer geschikt voor families met jonge kinderen, stellen zonder kinderen, ouderen, jongeren en rustzoekers, die het fijn vinden om de prachtige omgeving te ontdekken. Er is ontzettend veel te zien, te doen, te beleven, zoals: - Een stadbezoek aan Malaga, Ronda, Mijas, Nerja, Marbella (met Puerto Banus met zijn super-de-luxe jachten en waar de jetset op vakantie gaat). - Gibraltar - De verderop gelegen steden Sevilla, Grenada en Cordoba (ook leuk om een rondreisje te maken en dan te verlengen in een van de villa’s!). - Paardrijden - Wandelen: in de Guadalhorce vallei zijn enorm veel wandelmogelijkheden in prachtige natuurgebieden. Een van de meest opvallende is El Caminito del Rey en de omgeving van de meren van Ardales. Een prachtig waterrijk gebied wat je niet zo snel verwacht als je aan Andalusie denkt.

Kortom: een zeer complete vakantiebestemming. Ik heb me voorgenomen er nog ’s heen te gaan met mijn gezin om alles nog ’s te beleven, wat een heerlijke streek is Andalusie! Wilt u ook die kant op? Laat mij uw wensen weten en ik zoek de ideale villa voor u!

Deel dit:

Terug Naar Boven