Thailand ideaal voor een verre gezinsvakantie

Tessa Korenhoff-Sciarone on 27 March 2018

Deel dit:

Een exotische reis met jonge kinderen is een uitdaging voor reislustige ouders. Wij vonden in Thailand de oplossing! De uiterst (kind)vriendelijke bevolking, een bungalowpark met zwembad aan het strand en het makkelijke reizen, maakten dat wij konden genieten van de cultuur, de curry’s, Thaise massages en zon, zee en strand. In februari 2015 reisden wij met 10 maanden oude baby en 2,5 jarige peuter naar Bangkok en Koh Samui en beleefden het echte Thailand.

Makkelijk reizen

We vliegen rechtstreeks met KLM naar Bangkok. Daan en ik kunnen ons niet herinneren dat we eerder zo’n comfortabele vlucht hebben gehad. Met z’n 4en op de family row, waar een bassinet hangt voor Isabel en wij meer beenruimte hebben dan ooit. Op een family row heb je geen stoelen voor je en veel speelruimte voor kinderen. Isabel slaapt heerlijk in het wiegje en Nina speelt en kan vervolgens met extra veel dekens ook goed slapen. Met kleine kindjes krijg je speciale aandacht van de stewardessen. Ze hebben potjes en warmen flesjes op zodra je dat nodig hebt.

Als je vanaf het vliegveld in Bangkok naar de stad een eerlijke prijs wilt betalen, stap je alleen in de ‘taxi with meter’. In Bangkok verplaats je je zelf met de Skytrain, taxi of tuktuk (in het oude centrum). Een buggy is niet overal even handig in de drukte en dus hebben we Isabel in een draagzak en Nina loopt totdat ze moet wordt. Dan mag ze even op de schouders.

Koh Samui is misschien wel het meest toeristische eiland van Thailand, maar heel ideaal met kleine kinderen. Er gaan directe vluchten vanaf Bangkok, het heeft luxe accommodaties, goede medische voorzieningen, prachtige stranden en genoeg te doen. Het vervoer op Koh Samui gaat per taxi of typische songtaew, een pick-up taxi met 2 rode banken achter de chauffeur. We huren ook voor een paar dagen een auto. Zelf rijden op Koh Samui is prima te doen!

Cultuur

Een mooi, ruim appartement in Bangkok zorgt ervoor dat we na een lange reis goed kunnen acclimatiseren. We bezoeken enkele tempels, waar de meisjes hun ogen uitkijken door al het glinsterende goud. En ook Khao San Road is een happening voor ze. Natuurlijk brengen we een middag door in dit backpackers-walhalla, wat ooit onze favoriete plek in Azië was. Ten opzichte van een paar jaar terug is het drukker en commerciëler geworden, maar nog steeds voert die heerlijke backpackerssfeer de boventoon. Als gezin beleef je Khao San Road anders; we eten niet op straat maar in een restaurantje in Soi Rambuttri. Deze straat is de tegenhanger van Khao San Road, hij loopt er parallel aan en is veel rustiger. Een aanrader! En het nachtleven verruilen we voor het Lumpini-park, tegenover ons appartement. Een oase van rust, speeltuintjes en een handje vol leguanen. Precies wat we nodig hebben na het drukke Bangkok!

Op Koh Samui willen we ook niet alleen het strand en zwembad zien, want dan hadden we net zo goed naar Spanje kunnen gaan. Voor de meisjes bezoeken we een olifantenshow in een kamp waar de beesten gelukkig goed verzorgd worden. In de tempels Wat Phra Yai en Wat Plai Leam zien we enorm hoge Boeddhabeelden, welke mooi afsteken tegen de helderblauwe zee. Ook Nina en Isabel zijn onder de indruk.

Zon, zee, strand

De winterzon is een belangrijke reden om deze reis te maken. Dagelijks plonsen we in het zwembad, met infinity pool aan het strand. Wat een uitzicht! Onze family-bungalow ligt op zo’n 50 meter afstand van het restaurant, zwembad en strand dus als de meisjes ’s middags een dutje doen in de kamer genieten wij met de babyfoon van het zonnetje.

Rond het zwembad en op het strand werken Thaise vrouwen die onze dametjes veel aandacht geven. Nina raakt zelfs zo vertrouwd dat ze net als mama een massage en manicure wilt. Verder eten we vers fruit op het strand en ‘s avonds lopen we naar het vissersdorpje Bophut voor verse vis op het strand. Het echte Thailand!

Lieve Thai

Thailand wordt niet voor niets het Land van de Glimlach genoemd. Wat zijn de Thai toch vriendelijk en zeker naar kinderen toe. Ze krijgen veel aandacht, maar ook weer niet te opdringerig. Als het tafelen in een restaurant te lang duurt bijvoorbeeld, is er altijd wel een Thais vrouwtje die ze even meeneemt om te spelen. Krullen en blond haar worden werkelijk aanbeden.

Thailand met kleine kinderen heeft diepe indruk op ons gemaakt. Waar het ooit zo prettig backpacken was, is het nu een ideale gezinsvakantie. We zijn ook ontzettend blij dat onze dochtertjes het zo goed hebben gedaan, want dat weet je nooit van te voren. De reis ging boven verwachting goed. Een paar jaar later heeft onze oudste het nog steeds over die geweldige vakantie. De herinneringen koesteren we! De enige zorg voor ons is welke andere tropische bestemming dit gaat overtreffen, want we willen natuurlijk iets nieuws zien met onze wereldreizigers in spe…

Deel dit:

Terug Naar Boven