Ontdek wat groen kan doen

Walter Colijn on 21 September 2015

Deel dit:

Dat is waar Landal Greenparks haar gasten toe verleidt. Ga naar buiten is hun boodschap. Van 18 tot 20 september was ik met mijn gezin met 29 andere Travel Counsellors en hun gezinnen te gast op het prachtige vakantiepark Hof van Saksen in het mythische plaatsje Nooitgedacht in Drenthe.

Alhoewel Vakantiepark Noitgedacht al 35 jaar bestaat, opende het in 2007 onder de naam Hof van Saksen en is het pas sinds 2012 in handen van Landal. Het vormt het neusje van de zalm in hun aanbod met een interieur dat is ontworpen door Piet Boon.

We verbleven niet in een ‘ huisje’ maar in een boerderij (met rieten kap), opgedeeld in verschillende accommodaties. Wij betrokken een 4 kamer appartement met ruimte voor 6 personen en deze had een eigen berging voor bijv. fietsen. De bedden waren netjes opgemaakt bij aankomst. De auto hebben we uitgeladen en vervolgens op een van de parkeerterreinen gestald. Hof van Saksen is een autoluw park, heel fijn. Fietsen mee is een aanrader (wij hadden ze niet, dus vandaar)

Op enkele minuten lopen is de goed uitgeruste supermarkt en daar sloegen we wijn, Nespressocups, een zak chips in voor de avond. Het relaxen kon beginnen.

In hetzelfde gebouw bevinden zich overigens de activiteitenhal, de mode- en techniekruimte en de bowlingbaan. Buiten staan fietsen in diverse maten te wachten. Er kan op een Oxboard (Segway zonder stuur) een tour over het park gemaakt worden. Elders op het terrein kun je leren handboogschieten. Veel staat er dus in teken van het ‘Edutainment’ programma.

Bij de receptie heb je een a la carte restaurant, een buffetrestaurant en een snackbar (die laatste grenst weer aan het zwemparadijs) Ruim opgezet en nooit vol of druk, precies datgene dat men beoogt. Heerlijk! Buiten is een speel/zwemvijver, alleen was het nu wat koud en nat, dus dat hebben we niet uitgeprobeerd.

Het zwemparadijs heeft een wildwaterbaan welke na sluitingstijd op inschrijving met opblaasbanden kan worden bedwongen. Dat gaat net iets harder dan op je blote vel. Tevens kun je op andere momenten met onderwaterscooters (net als Jacques Cousteau) leren omgaan in het banenbad. Al dan niet tegen betaling. In alle gevallen overigens met begeleiding van een zeer enthousiast team van badmeesters en –juffen die elke gast even vriendelijk benaderen en wanneer er een ongelukje is gebeurd, zelfs naar je informeren. Persoonlijke betrokkenheid die je nog zelden tegenkomt. Super!

Wij hebben 1 avond ‘ uit’ gegeten in het buffetrestaurant. Keurig verzorgd, mooie diversiteit aan producten. Wel even opletten dat wanneer je met meerdere gezinnen reserveert, je een lange tafel als voorkeur opgeeft. Anders kom je in een design ‘ treincoupé te zitten.

Het lastige is dat je met een weekend dat 3 nachten plezier biedt, vaak maar 2 nachten kunt blijven als je dit wil doen in een schoolperiode. Of wanneer je weer maandag naar de baas moet, zoals wij. Vooral die van mij. Als ik voor de spiegel sta kijkt ie heel streng…

Zonder gekheid: een Landal park is echt een aanrader voor weekend, midweek, week of zelfs 2 weken. Niet alleen in Nederland, maar ook in de ons omringende landen.

Ik vertel er graag over.

Deel dit:

Terug Naar Boven