Ciao! Roma

Wanda Spohr op 08 February 2022
Ciao! Een warme welkomstgroet die je overal hoort in La Bella Italia!

Rome is echt ALTIJD een goed idee of het nu in de lente, zomer, herfst of winter zoals nu is. Zelf ben ik er in februari geweest en qua temperatuur is het dan echt al aangenaam.

Aanraders: - Slenteren door de steegje van de authentieke wijk Travestere die aan de overzijde van de rivier de Tiber ligt - Een vespa huren om op z'n Italiaans de stad te verkennen - Een korte stop bij een Italiaans barretje om staand aan de bar een caffé te drinken - De foodies en cultuursnuivers kunnen de wijk Testaccio niet overslaan. Vergeet vooral niet naar de overdekte markthal te gaan - Bezoek een rugbymatch, een zeer populaire sport in Italië en zing uit volle borst het "Il Canto degli Italiani" mee - Gluur door het sleutelgat naar de Sint Pieter - Een fietstocht met gids is ook bijzonder leuk om de stad te leren kennen - Ben je toevallig op een zondag in Rome? Elke laatste zondag van de maand is de toegang tot de Vaticaanse musea gratis

Uiteraard hoort bij Rome ook een bezoek aan (in mijn ogen het mooiste gebouw) het Pantheon, een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd. En vergeet vooral ook niet naar de Spaanse trappen (Piazza di Spagna) te gaan, het Colosseum te bezichtigen en je te verwonderen bij het Forum Romano. Voeg daar een bezoek aan de diverse trattoria's, osteria's en barretjes aan toe voor een pranzo, aperitivo of cena en ik weet zeker dat je net als ik voor de volle 100% geniet. Mocht het wel lekker warm zijn? Ga beslist langs @gromgelato voor een overheerlijk ijsje (of twee) en ach een ijsje kan eigenlijk altijd wel toch?

Je leest het al! Genoeg te zien en te doen en Rome is een stad waar je meerdere keren naar terug wilt keren! Vergeet dus zeker niet om even met je rug naar de fontein te gaan staan, je ogen te sluiten en met je rechterhand over je linkerschouder een muntje in de Trevi-fontein te gooien. Bij mij heeft het gewerkt ;-)

A presto a Roma! Wanda

#travelcounsellor #travelitaly #ciao #citytriprome #discoverromewithme #italy #wandaspohrtravelcounsellor