De B is van: Belize

Wanda Spohr op 10 June 2022
De B is van: Belize!

Belize is een klein stukje tropisch paradijs gelegen naast het welbekende Mexico. Dit bijzondere land wordt ook wel de verborgen parel van Centraal-Amerika genoemd.

Belize is een relatief kleine bestemming die werkelijk van alles te bieden heeft. Duik bij San Ignacio de jungle in en bezoek de indrukwekkende Mayastad Caracol. Het tempelcomplex ligt op het Vaca-plateau, op zo’n 500 meter hoogte. Men denkt dat het complex van Caracol in de hoogtijdagen meer dan 115 vierkante kilometer groot was. Er was een centrum, grote pleinen en woonwijken, die verschillende delen van de stad met elkaar verbonden. Op het hoogtepunt van Caracol woonde hier zo’n 150.000 mensen. Dat is twee keer zoveel mensen als Belize City vandaag heeft! Caracol is niet alleen de belangrijkste archeologische vindplaats in Belize, maar ook erg mooi vanwege de jungleomgeving en de vele vogels.

In het wonderschone Mountain Paine Ridge Nationaal Park kun je zwemmen, watervallen bewonderen, paardrijden, of per kano door de bijzondere Barton Creek-grotten varen.

Crooked Tree Wildlife Sanctuary is een fantastische plek voor vogel spotten en het Cockscomb Basin is een bijzonder reservaat waar brulapen, slangen, meer dan 300 vogelsoorten en de jaguar voorkomt.

Maak kennis met de betoverende onderwaterwereld op het schiereiland Placencia, of één van de tropische eilanden zoals Caye Ambergris en Caye Caulker.

Belize beschikt over het grootste barrièrerif in het noordelijk halfrond en er zijn talloze duiklocaties voor beginners tot ervaren duikmasters. Net voor de kust van Belize ligt de Great Blue Hole. Eén van de beste duiklocaties in de wereld. Oorspronkelijk was de Great Blue Hole een grot die ongeveer 10.000 jaar geleden gevormd is. Het water is zo helder dat het uitzicht onderwater fantastisch is en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Tot slot: vergeet vooral ook niet te genieten van de Caribische stranden, azuurblauwe zee en heerlijke cocktails!

Kortom: er is bijzonder veel te zien en te beleven in dit avontuurlijke land! Ik denk bijzonder graag met je mee om je droomreis naar Belize samen te stellen of om je meer informatie te geven over dit paradijselijke land. De officiële taal is overigens Engels dus je kunt je er ook als je niet Spaans beheerst wat de 2e taal is prima redden.

Wanneer bezoek jij Belize?

See you! Wanda

https://lnkd.in/eSuRwY5Y T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl

#belizetravel #personaltravelagent #traveltheworldwithme #adventureinbelize #welovetravel #wandaspohrtravelcounsellor