De G is van Guatemala

Wanda Spohr op 29 June 2022
De G is van Guatemala

Dit land heeft alles in huis voor een gave rondreis. Tussen het tropische regenwoud van dit Latijns-Amerikaanse land liggen maar liefst 37 vulkanen verstopt waarvan er nog meerdere actief zijn. Vanaf de top van de Acatanango vulkaan kijk je uit op zijn kleinere broertje Fuego die ongeveer elke 30 minuten lava en rook de lucht in schiet. Adrenaline kick gegarandeerd!

Het meer van Atitlán ligt op 1500 meter hoogte en is een kratermeer. Het is omringd door twaalf vulkanen welke vernoemd zijn naar de twaalf apostelen. Het wordt bestempeld als het mooiste meer ter wereld!

Avontuurlijk en goedkoop reizen? Pak de "Chickenbus". Oude Amerikaanse schoolbussen die volledig omgetoverd zijn tot prachtig gekleurde wagens met een uniek design. Van binnen èn van buiten! Tweepersoonsbankjes worden gevuld door minstens drie of vier personen die ook nog kinderen of dieren op schoot hebben. Bij elke tussenstop komt er een stoet verkopers binnen met etenswaren en drinken, medicijnen en loten voor de loterij. Uit de boxen klinkt luide cumbia, salsa en reggae.

Dankzij het duidelijke accent en de relatief langzame spraakpatronen, behoort Guatemala tot een van de beste Spaanstalige landen om Spaans in te leren, voor ieder niveau en budget. Er zijn bijvoorbeeld meer talenscholen dan tortilla-restaurantjes in Antigua, dus het beste kun je dit ter plekke regelen.

Alleen de ruïnes van Tikal zijn de reis naar Guatemala al waard. In tegenstelling tot nóg drukker bezochte Maya-ruïnes in buurlanden, heeft Tikal zijn mystieke karakter enigszins weten te behouden. Tip: zonsopkomst zien is uiteraard prachtig maar in de regel is de jungle rond die tijd bedekt met een dikke laag mist.

Chichicastenango bevindt zich op 2000 meter in de hoogvlakte van Guatemala. De kleurrijke markt (op donderdag en zondag) is één van dé sociale gebeurtenissen in het hoogland en is een ontmoetingsplaats voor de Maya.

Wanneer bezoek jij Guatemala? Bel, mail of app mij voor een advies op maat. Ik stel bijzonder graag je droomreis samen.

https://lnkd.in/eSuRwY5Y T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl Liefs, Wanda

#traveltheworldwithme #guatemala #wandaspohrtravelcounsellor