De F is van: Frankrijk

Wanda Spohr op 24 June 2022
De F is van: Frankrijk

Wist je dat Frankrijk wel achttien regio’s heeft die allemaal iets unieks kunnen toevoegen aan je reis? 12 regio's op het vasteland, Corsica èn 5 overzeese regio's: Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en tot slot Réunion. Ik houd het dit keer dichtbij huis.

De heerlijke geur van de paarse lavendelvelden, middeleeuwse gebouwen en het geluid van de energieke krekels vind je in de Provence.

Auvergne ligt in midden-Frankrijk en bevat een zeer indrukwekkende natuur met rivierkloven, hoge bergen en dennenbossen. Voor de wandelliefhebbers is deze fascinerende streek een echte droombestemming.

Adembenemende uitzichten. leuke marktjes, goede wijn en een zonnig klimaat tref je aan in de Ardèche.

Bourgogne is dé bestemming voor echt wijnkenners die hier kunnen genieten van een heerlijke Pinot noir en Chardonnay.

Bretagne staat bekend om zijn rijke geschiedenis, zandstenen kliffen, leuke vissershavens en mondaine badplaatsen aan de Atlantische Oceaan. Je vindt hier een kust van ruim 1000 km met kleine havens, grote rotspartijen en verscholen baaitjes. Voor de wandelaars onder ons is Sentier des Douanier absoluut een schitterende wandelroute langs de roze granietkust. Voor de prachtige hagelwitte stranden moet je bij Trébeurden zijn. Bretagne staat ook bekend om zijn overheerlijke oesters en Bretonse Crêpes.

Toch meer een eilandbewoner als het om vakanties gaat? Voor de mooiste stranden van Frankrijk kun je op Corsica bijvoorbeeld kiezen tussen Plage de Saleccia, de Îles Lavezz of La Tonnara. Het Franse eiland wordt niet voor niets ‘île de beaute’ genoemd! Bezoek Bonifacio dat heel mooi boven op de witte krijtrotsen ligt, een eeuwenoud dorpje met straatjes om in te verdwalen en vestigingsmuren.

En dit zijn slechts een paar regio's! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de wereldstad Parijs, de mogelijkheden om per racefiets de Mont Ventoux of de Alp d'Huez te beklimmen, het wonder van het westen de "Mont Saint Michel" te aanschouwen met zijn spectaculaire ligging of een rondrit door de Champagnestreek te maken met uiteraard enige stops??

Benieuwd welke regio bij jou past? Neem gerust contact met mij op en ik denk bijzonder graag met je mee. Bel, mail of app mij voor een advies op maat. Ik stel bijzonder graag je droomreis samen.

https://lnkd.in/eSuRwY5Y T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda. spohr@travelcounsellors.nl

À bientôt! Wanda

#frankrijk #ladoucefrance #frankrijkvakantieland#traveltheworldwithme#citytripparis#personaltravelagent#wandaspohrtravelcounsellor