De K is van Kenia

Wanda Spohr op 18 July 2022
Kenia is het land van de kleurrijke Maasai cultuur, unieke safari’s en hagelwitte stranden.

Je kent die beelden vast wel van tv: uitgestrekte savannes met her en der een eenzame acaciaboom waartussen je de meest indrukwekkende wilde dieren in alle rust ziet grazen. En dit bestaat echt! Als een safari al lang op je wensenlijst staat, dan kan ik je Kenia van harte aanraden.

In Kenia vind je heel veel nationale parken en reservaten waar je met gemak niet alleen de Big Five kunt spotten, maar ook vele dieren waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Het landschap is telkens weer anders en vele parken hebben hun unieke inwoners, zodat elke safari weer geheel anders is. Bovendien biedt Kenia een ruime keuze uit accommodaties, van eenvoudige lodges tot luxe, bijzonder sfeervolle tentenkampen. Deze dragen niet alleen bij aan je safari-ervaring, maar bepaalde accommodaties kunnen je ervaring nóg onvergetelijker maken. Mijn persoonlijke favoriet staat er ook tussen: Alfajiri Villas. Dit zijn drie rietgedekte luxe privévilla’s met zwembaden tussen verschillende soorten palmen aan een verlaten strand aan de zuidkust van Kenia.

In juli komt de grote trek op gang, waardoor de Masai Mara volstroomt met gnoes en zebra’s. Dit is een schitterend natuurspektakel maar daarom ook heel populair.

Wanneer je aan een overheerlijke tropische bestemming in Afrika denkt, komen Mombasa of Zanzibar waarschijnlijk het eerst in je op. Echter is Lamu Island een prima alternatief wat nog volledig ontdekt moet worden door het toerisme.

Het leven op Lamu Island is relaxed en overal hangt een laid back sfeer. Je vindt Lamu Island aan de Keniaanse kust en vaart hier in no-time met een boot naar toe. Er zijn weinig aangelegde wegen op het eiland, dus echte voertuigen vind je hier ook bijna niet. De lokale bevolking maakt vooral gebruik van boten, ezels (er zijn er meer dan 3.500 op dit eiland!) en af en toe kom je een motor tegen. Op het eiland zelf vind je veel eeuwenoude Swahili architectuur. Door deze architectuur en het feit dat het eiland zo afgelegen ligt heeft Lamu Island een plekje weten te bemachtigen op de UNESCO World Heritage Site.

Meer tips? Ik adviseer je graag!

Liefs, Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl https://lnkd.in/eZZ_Yuvz

Aangesloten bij ANVR, SGR, IATA en Calamiteitenfonds

#kenya #traveltheworldwithme #africatravel #personaltravelshopper #personaltravelagent #travelcounsellorwandaspohr