De M is van Mexico

Wanda Spohr op 10 August 2022
De M is van Mexico!

Mexico is niet met een enkel woord te beschrijven. De overweldigende natuur varieert van woestijnen met enorme cactussen in het noorden, immense besneeuwde vulkanen in het hart van het land en exotische jungle in het zuiden. En dan hebben we het nog niet gehad over de duizenden kilometers kust, zowel aan de wilde Pacifische Oceaan als aan de zwoele Caribische zee met zijn witte stranden, kristalblauwe water en koraalriffen. Ontdek de oude en levende cultuur van de Maya´s of bewonder de vele goed bewaarde koloniale steden.

Schiereiland Yucatan is een van de meest bekende regio's van Mexico en leent zich uitstekend voor een fly/drive met ter afsluiting een paar dagen paradijselijk strand. Dit deel van Mexico ligt naast Chiapas en grenst aan Belize en Guatemala. Yucatan staat vooral bekend om de Riviera Maya. Duizenden kilometers kustlijn aan de Caribische zee. De parelwitte zandstranden en kristalheldere Caribische kust trekt jaarlijks veel bezoekers in badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen. Voor de kust ligt het idyllische droomeiland Isla Holbox maar ...

Yucatan heeft meer te bieden: antieke Maya ruïnes waarvan Chichen Itza en Tulum de bekendste zijn, een uitgestrekt regenwoud, ondergrondse rivieren en grotten en statige koloniale steden zoals Merida. Hier ontdek je het Mexico van de Mexicanen. Zij houden van het leven, van muziek, dansen en samen zijn.

Mijn tip: overnacht in La Valise Tulum. Het beste boetiekhotel van Tulum aan het strand - La Valise, is het perfecte strand en jungle-uitje. De prachtige kamers en het sublieme uitzicht op het strand maken dit het meest pittoreske strandverblijf in Tulum. Aan de ene kan vind je hier een verwarmd overloopzwembad met uitzicht op de jungle, en aan de andere kant kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de Caribische zee.

Interesse? Vraag bij mij vrijblijvend de prijs op voor een strandvakantie of een fly-drive.

Adiós, Wanda

Aangesloten bij ANVR, SGR, IATA en Calamiteitenfonds.

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl W. https://lnkd.in/eSuRwY5Y

#mexico #flydrive #yucatan #tulum #lavalisetulum #traveltheworldwithme #personaltravelshopper #personaltravelagent #wandaspohrtravelcounsellor