De U is van USA

Wanda Spohr op 01 January 2023
De U is van U.S.A.!

De van geschiedenis doordrenkte lappendeken is een smeltkroes van culturen en wordt nog steeds gezien als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Vanwege de grootte van het land is het een reisbestemming van uitersten. Iedere staat heeft haar eigen karakter en cultuur.

Het bekendste deel van de Verenigde Staten is ongetwijfeld de westkust. Voor natuurliefhebbers is deze kant van Amerika een waar walhalla. Het ene nationale park is nog indrukwekkender dan de ander. Je kunt hier bekende plekken als de Grand Canyon en Yosemite ontdekken, maar sla ook zeker minder bezochte gebieden als Arches National Park en Colorado National Monument niet over!

Amerika staat ook bekend om de vele grote en bruisende steden. Steden als New York en San Francisco behoren dan ook zeker op ieder verlanglijstje thuis. Laat je verbazen door de indrukwekkende skylines en de fascinerende culturen.

Voor een fantastisch strandverblijf zit je goed op de Florida Keys of de tropische eilandengroep Hawaï Perfect als afsluiting van een geweldige rondreis door de Verenigde Staten.

Tips: -Een Monument Valley 4 x 4 tour met lokale Navajogids -Volg een fotocursus in New York met privé fotograaf -Boek een watervliegtuig experience in San Francisco -Ontdek de beste natuurhotspots van Jackson Hole en Grand Teton National Park met een deskundige en ervaren gids -Maak een rondreis door de wijngaarden van Californië -Wandel in de voetsporen van Cheryl Strayed (van het waargebeurde verfilmde boek "Wild") de meest uitdagende wandelroute: Pacific Crest Trail -Maak een spectaculaire rit via the Top of the World highway -Ervaar de gold rush en ga goudzoeken in Chicken

Mijn eigen tip? Ik ben vorig jaar naar Chicago geweest als stedentrip en wat een superleuke stad is dat! Chicago ligt prachtig aan Lake Michigan en telt vele gezellige stadsstranden. In een volgende post zal ik langer stilstaan bij deze geweldige plek!

Wil jij nu ook naar Amerika? Ik inspireer en help je bijzonder graag met jouw ideale reisvoorstel!

Liefs, Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl https://lnkd.in/eZZ_Yuvz

Aangesloten bij IATA, SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Enne...de allerbeste wensen nog voor iedereen voor 2023! Dat het maar een supermooi jaar mag worden vol avonturen, gezondheid, liefde en mooie reizen ;-)