De V is van Vietnam

Wanda Spohr op 08 January 2023
De V is van Vietnam!

Het is voor mij alweer even geleden dat ik in 6 weken van Noord naar Zuid-Vietnam gebackpackt heb (zie de laatste foto in deze video ;-D) maar... wat een supermooi land!

Hanoi, de hoofdstad, is een authentieke stad met een tal van bezienswaardigheden zoals oude tempels, pagodes, markten, bruggen en een historische citadel. Als je 's ochtends vroeg rond het Hoan Kiem meer wandelt zie je groepen ouderen tai chi beoefenen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan een "waterpuppet-show"!

Ninh Binh is een van de topbestemmingen in Vietnam. Het wordt ook wel de Halong Bay op het land genoemd. De bergen hier zijn niet omgeven door oceaan, maar door prachtige groene rijstvelden en wilde natuur. Ga aan boord van een traditionele sampan roeiboot en laat de lokale inwoners je door het groene gebied peddelen.

Een regio die ik in mijn hart heb gesloten? Sapa! De meeste toeristen gaan op een 2-daagse trekking. Ik heb er voor gekozen om meer tijd met de lokale bevolking door te brengen en ben 5 dagen verbleven in het Cat Cat View Hotel mèt open haard (handig in de koude avonden). Tip: breng een bezoek aan een bergmarkt waar ook de lokale bergstammen komen om hun geteelde voedsel te verhandelen. De kleuren van alle traditionele kleding, de dieren en de drukte maken het een chaos. Maar deze chaos is verrassend gezellig met een goede sfeer.

Naast Fansipan en aan de andere kant van Sapa vind je de hoogste bergpas van Vietnam. Geniet van een tocht per auto of motor op de Tram Ton Pass met panoramisch uitzicht.

Hue was ooit de hoofdstad van het keizerlijke Vietnam, en veel van zijn rijke geschiedenis is nog steeds bewaard gebleven. Je vindt er de Citadel en de omsloten Keizerlijke Stad. Veel werd vernietigd door Amerikaanse bommenwerpers tijdens de oorlog, maar er is nog genoeg over om je een idee te geven van de vroegere pracht. Ben je geïnteresseerd in Vietnamoorlog bezienswaardigheden in Vietnam? Net buiten de stad vind je de DMZ, met onder andere een tunnelsysteem, een Amerikaanse basis en de brug die Noord- met Zuid Vietnam scheidde.

De Mekong Delta is een unieke waterwereld, waar boten, huizen en markten drijven op de ontelbare rivieren, kanalen en beekjes die als slagaders door het landschap kronkelen. Je kunt de delta bezoeken in een dagtrip van Ho Chi Minh City.

Phu Quoc is een mooi eiland met kristalheldere water, spectaculaire zonsondergangen, tropische landschappen, perfecte zandstranden en gastvrije inwoners. Het is het grootste eiland van Vietnam, even groot als Phuket in Thailand. Het noordelijke deel van het eiland is relatief onaangetast vanwege de status van UNESCO-beschermd nationaal park, maar er zijn tal van luxe resorts, funky bars en cafés langs de zuidelijke kustlijn.

Genoeg te ontdekken dus! Ik vertel je er graag meer over dus neem gerust contact met mij op als je ook dit fantastische land wilt bezoeken.

Liefs, Wanda T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl