De W is van Wales

Wanda Spohr op 20 January 2023
De W is van Wales

Het blijft een bron van verwarring. Hoe heet dat eiland aan de overkant van de Noordzee nou precies? Kun je alle namen die worden genoemd door elkaar gebruiken of hebben ze allemaal hun eigen, unieke betekenis? Om die laatste vraag maar direct te beantwoorden: ja, dat hebben ze. Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk zijn drie verschillende dingen. Samen met Schotland, Noord-Ierland en Engeland hoort Wales tot het Verenigd Koninkrijk.

Wales is bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en unieke cultuur. De hoofdstad van Wales is Cardiff, een levendige stad met veel historische bezienswaardigheden, waaronder Cardiff Castle en het National Museum Cardiff.

Er zijn veel nationale parken waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige bergachtige landschappen, zoals Snowdonia National Park en Brecon Beacons National Park. Hier kun je wandelen, fietsen of zelfs paardrijden.

Wales is ook bekend om zijn kustlijn, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige stranden, zoals Tenby en Rhossili Bay. De Pembrokeshire Coast Path is een van de meest populaire wandelroutes langs de kust, waar bezoekers kunnen genieten van de adembenemende uitzichten.

De cultuur van Wales is uniek en rijk, met veel traditionele muziek en dans, evenals een aantal historische talen zoals welsh. Er zijn veel festivals en evenementen waar bezoekers kunnen meedoen aan deze culturele activiteiten, zoals het National Eisteddfod, een jaarlijks festival van poëzie, muziek en dans.

De leukste plaatsnaam? Dat is ongetwijfeld: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoc Wie durft een poging te wagen om dit uit te spreken?

Wales: land van legenden. Met een sprookjesachtige, muzikale eigen taal èn een draak op de vlag. Trek over de bergen, door de valleien en langs de kastelen en je snapt al snel waar al die fantastische verhalen vandaan komen.

Wales zelf ontdekken middels een 8-daagse rondreis met verblijf in b&b's? Neem gerust contact met mij op en ik informeer je graag!

Hwyl fawr! Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl https://lnkd.in/eZZ_Yuvz

Aangesloten bij ANVR, SGR, IATA, Calamiteitenfonds