Island Vibes: Azoren

Wanda Spohr op 11 April 2023
Island Vibes: Azoren

De Azoren hebben heel wat bijnamen: het Hawaï van Europa, de parels van de Atlantische Oceaan en Europa’s verborgen paradijs. En allemaal zijn ze dik verdiend. De Portugese archipel bestaat uit 9 bewoonde eilanden, kent geen massatoerisme en is geliefd bij natuurliefhebbers en actievelingen De eilandengroep ligt in de Atlantische oceaan, 1370 km uit de kust van Portugal, en is qua landschap vergelijkbaar met IJsland een Nieuw-Zeeland en heel geliefd onder hikers en natuurliefhebbers.

De Azoren liggen bovenop maar liefst 1.766 vulkanen, waarvan er nu nog negen actief zijn. Op verschillende eilanden op de Azoren kun je de spectaculaire vulkanen beklimmen. Ieder eiland is uniek maar wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal adembenemend mooi zijn.

Je kunt er perfect eilandhoppen!

Tips: - De enige theeplantage van Europa, de Gorreana theefabriek, staat op Sao Miguel en is een bezoek waard. - Bezoek de kratermeren van Sete Cidades op Sao Miguel met de twee verschillende kleuren; de een is azuurblauw, de ander is grasgroen. Een smalle landbrug deelt de meren in tweeën. - Een van de meest idyllische stadjes van de Azoren bevindt zich nop Terceira: Angra do Heroísmo is een kleine, levendige stad vol kleurrijke huisjes, middeleeuwse kerken en paleizen. -Pico is het jongste eiland en is is ontstaan door een vulkaanuitbarsting en je vindt er uitgestrekte lavavelden. Vandaag de dag kun je die lavavelden doorkruisen om de 2.351 meter hoge Pico vulkaan te beklimmen. - De meest fotogenieke plek van het eiland Pico: vanaf het kratermeer Lagoa do Capitão heb je het beste uitzicht op de vulkaan. - Faial is een van de beste plekken iom walvissen en dolfijnen te spotten. Boek dus zeker een whale watching tour vanaf dit blauwe eiland wat zijn naam dankt aan de vele blauwe hortensia's die er bloeien in juli. - Op Santa Maria kun je ook goed duiken. De rotsachtige eilandengroep Formigas, even ten noorden van Santa Maria, is een geliefde duikspot. De mantaroggen, haaien en zwaardvissen die hier rondzwemmen en Dollabarat Reef kleur geven zijn stuk voor stuk indrukwekkend. - Op het meest westelijke puntje van het eiland Sao Jorge vind je een indrukwekkende verlaten vuurtoren. Locals denken dat de vuurtoren ooit onder veel geraas de oceaan in zal storten maar voorlopig kun je deze melancholieke plek nog bezoeken. Vlakbij ligt ook het sprookjesachtige Parque Florestal das Sete Fontes, perfect voor een picknick.

Meer tips? Ik help je graag!

Muito amor, Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 https://lnkd.in/eSuRwY5Y E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl

Aangesloten bij ANVR, SGR, IATA en Calamiteitenfonds.

#yourpersonaltravelassistant #azoren #islandhoppen #traveltheworldwithme #exploretheworld #islandvibes