Island Vibes: Bali&Beyond

Wanda Spohr op 30 May 2023
Island Vibes: Bali&beyond

Mijn vorige eilandpost ging over het mooie Bali. Als er echter één land in Azië de titel ‘Eilandenparadijs’ mag dragen, dan is het Indonesië wel! Met 17.508 eilanden, waarvan er ruim 6.000 bewoond zijn, is er dus keuze genoeg! Denk ook eens aan Flores, Gili eilanden, Lombok of de avontuurlijke zusjes van Bali: Nusa Lembongan of Nusa Penida.

Een aantal minder bekende pareltjes?

Wakatobi: Wa-Ka-To-Bi, vernoemd naar de vier belangrijkste eilanden (Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko), is een exotische bestemming waar doorgewinterde strandgangers, avontuurlijke backpackers én de (semi)professionele zeebiologen en antropologen onder ons nooit meer weg willen. Naast het ongeëvenaarde natuurschoon in Wakatobi is er nog iets wat van deze eilandengroep zo’n speciale bestemming maakt: de Bajo zeenomaden van Indonesië. De Bajo’s spenderen al eeuwenlang hun levens op zee. Ze wonen onder andere in Wakatobi, vlakbij Wangi-Wangi en Hoga in houten gebouwtjes die op hoge palen in het water staan. De dorpjes bestaan uit huizen, moskeeën, scholen en al het andere wat je in een ander dorpje zou vinden, maar dan midden in zee. Alleen straten en zebrapaden ga je er niet vinden, want alles staat met elkaar in verbinding door middel van tientallen houten bruggen en steigers.

Karimunjawa: Recht boven Semarang in Java vind je een van Indonesië’s best bewaarde geheimen: de Karimunjawa Archipel. Deze eilanden groep bestaat uit 27 eilanden. Het wordt omringd door koraal, witte zandstranden en het tempo van het leven zoals het hoort op een tropisch eiland. Je kunt er makkelijk komen en je hebt grote delen van het eiland voor jezelf! Karimunjawa is zo’n plek waar een verdwaalde buffel op een voetbalveld staat te grazen, waar locals overdag slapen en waar je de hele dag aan het strand kunt relaxen.

Sumbawa: Veel reizigers die door Sumbawa reizen zien het eiland vooral door de ramen van een lange-afstandsbus omdat ze vanuit Flores naar Lombok reizen. Onbegrijpelijk want het bergachtige Sumbawa is een schitterend eiland met mooie stranden, terrasvormige rijstvelden, vulkanen, traditionele dorpen, een indrukwekkend binnenland, ongerepe stranden, vriendelijke inwoners en de beste surfspots van het land.

Kanawa Island: Een verborgen parel 15 kilometer uit de westkust van Flores. Het is een klein tropisch eiland waar je geweldig kun snorkelen en duiken. Met de bijna felgroene zee erbij lijkt Kanawa Island net een perfecte scene uit een ansichtkaart. Er is één resort op het eilandje. Het Kanawa Beach Bungalows resort bestaat uit 18 aparte bungalows en een stuk grond om te kamperen. Alle bungalows hebben een schitterend uitzicht over het strand en de zee van Kanawa Island. Als je tot rust wil komen is dit THE place to be!

Ook de mooie eilanden van Indonesië ontdekken? Ik help je graag!

Liefs, Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl W. https://lnkd.in/eSuRwY5Y