Dag #4 Augrabies Falls - 13 juni 2023

Wanda Spohr op 13 June 2023
Dag #4 Augrabies Falls

Iedereen die mij kent weet dat ik niet snel sprakeloos ben, maar....wow als ik zoek naar de woorden om de schoonheid van deze plek te omschrijven dan ben ik dat eigenlijk dit keer wel!

Wij hadden het voorrecht om te mogen overnachten in de Gorge Cottage Oranjekom Augrabies, de enige chalet die zich in het nationaal park bevindt. Deze heeft een unieke locatie, namelijk op de rand van de canyon, meer dan 200 meter boven de rivier, waardoor het uitzicht echt adembenemend is. Een muur van glazen ramen en schuifdeuren brengt buiten naar binnen, zodat je vanuit bijna elke hoek van het uitzicht kunt genieten, zelfs als je in het huisje bent.

Een grote bonus is dat de bezoekers van het Augrabies Falls National Park het park tegen zonsondergang moeten verlaten en 10 km terug moeten rijden naar de hoofdingang, waardoor je helemaal alleen overblijft op deze overweldigende plek. Hoe romantisch is dat?! Je enige buren zijn de klipspringers en de “dassies”. WOW! Als de zon ondergaat dan kleuren de rotsvlakten prachtig oranjerood

Waar vind je dit park? Het park ligt op anderhalf uur rijden van Upington - de grootste stad in de omgeving - en aan de zuidkant van de Kalahariwoestijn.

De Augrabies Falls liggen in de grootste granietkloof van de wereld. Deze is maar liefst 240 meter diep en zo’n achttien kilometer lang. Maar niet alleen de watervallen en de kloof van het Augrabies Falls National Park zijn indrukwekkend, het park zelf is dat zeker ook!

Bij mijn volgende post laat ik je graag zien hoe spectaculaire de zonsopkomst is op deze prachtige plek!

Liefs, Wanda Spohr-Oudraad

#NorthernCapeExperience #augrabiesfallsnationalpark #Upington #speechless #NCbucketlist #quivertreeroute#northercapesa#kokerboomroute #spectaculairview#waterfall#romanticescape#roomwithaview #experiencenortherncape#etraveltraining #exploretheworld