Konnichiwa! Tokyo

Wanda Spohr op 12 April 2022
Konnichiwa! Een welkomstgroet uit Tokyo!

Deze uitgestrekte metropool heeft een combinatie van moderne wolkenkrabbers en historische tempels. De lekkerste sushi die ik ooit heb gegeten, op iedere hoek van de straat een ramenshop en steegjes waar het heerlijk ruikt naar vers gegrilde yakitori. . Soms voel je je echt zoals in de film Lost in translation omdat je niets kunt lezen. Je vindt er oude theeceremonies en sumoworstelen op slechts een steenworp afstand van excentriek gekostumeerde tieners die de Japanse popcultuur leven en ademen.

Aanraders: ??Steek het drukste kruispunt ter wereld over : Shibuya Crossing of geniet van een latte bij Starbucks en bekijk alle hectiek vanaf bovenaf. Het kruispunt zit vol met neonreclame en gigantische videoschermen en wordt elke keer tijdens het groene licht overspoeld door voetgangers. ??Fans van de film Hachiko kunnen het standbeeld van het hondje bezoeken vlakbij deze crossing en even een traantje wegpinken ??Takoyaki is een populair Japans gerecht dat je moet proberen. Takoyaki betekent gefrituurde octopus. Het zijn gefrituurde balletjes gevuld met octopus, gember, bosui en stukjes tempura. ??Japanse thee drinken in een oase van rust bij het Nakajima Teahouse ??Bewonder de prachtige sakura (kersen-)bloemen in het voorjaar in Ueno Park. ??Interesse in anime en manga? Sla vooral de wijk Akihabara niet over. Je vindt er zelfs cafés waar het personeel bestaat uit anime-personages ??In een stad vol tempels is Sensoji de oudste (stamt uit 628) en is rijk aan geschiedenis en heeft een opvallend ontmoetingspunt – de Kaminarimon Poort met de enorme rode choachin lantaarn ??Overnacht in een capsule hotel of in een Ryokan, een traditioneel slaaphuis. ??Zing uit volle borst mee tijdens een karaoke-avondje. Liever niet publiekelijk “shinen”? Huur een privé karaokeruimte.

Tokyo bestaat uit maar liefst 23 wijken met elk haar eigen karakter. De bizarre subculturen en gewoonten van de Japanners maken het plaatje af. Verder is deze stad naast een van de veiligste metropolen die ik ooit bezocht ook een van de meest prettige. Wanneer bezoek jij Tokyo?

Sayonara! Wanda

p.s. naar verwachting per mei/juni weer open voor toeristen!