Reisinspiratie - Japan

Wanda Spohr op 05 April 2022
Konnichiwa! Een warme welkomstgroet uit het land met de grote contrasten: Japan

De letterlijke betekenis van Japan is oorsprong van de zon. Japan wordt gevormd door maar liefst 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan.

Achter een ultramoderne façade gaat een traditionele wereld schuil vol gebruiken en gedragsregels. In Japan tref je de oorsprong van de krachtige Samoerai cultuur, de bijzondere wereld van de geisha’s en de prachtige zen tuinen. Thee drinken behoort tot een kunst en de eetcultuur is uitgebreid, overheerlijk en verfijnd en is zoveel meer dan sushi&sashimi.

Om de geheimen van Japan voor de volle honderd procent te kunnen ontdekken, is een rondreis over het eilandrijk een must! De bezienswaardigheden in Japan zijn zeer divers: van het bruisende Tokyo via het verstilde Kyoto en van Nara naar Hiroshima en Nagasaki: Japan heeft een bijzondere geschiedenis om te ontdekken. Onderweg zie je Mount Fuji, Shinto-heiligdommen, prachtige paleizen, Japanse tuinen en de Japanse architectuur. Ik vind het een fascinerend land en ben zelf 3 x in Tokyo en directe omgeving geweest voor een bezoek aan mijn petekind Ryan, het zoontje van mijn dierbare vriendin Mary Rose Tolentino.

In een volgend artikel volgen tips voor Tokyo, maar hier alvast een reis ter inspiratie. Mail bel of op mij voor het volledige reisschema. Liever een andere invulling? Uiteraard denk ik bijzonder graag met je mee om je droomreis samen te stellen. Wanneer ga jij dit intrigerende land ontdekken?

Sayonara! Wanda

https://lnkd.in/eDGpaC6C