Reisinspiratie - Kastelenrondreis door Portugal

Wanda Spohr op 21 April 2022
Olá! Een warme welkomstgroet uit het land van de fado: Portugal

Daar waar Europa eindigt en de oneindige oceaan begint, ligt het prachtige Portugal. Iedereen kent waarschijnlijk wel de mooie kustlijn van het zonnige Algarve met maar liefst 300 zonnedagen per jaar. Maar…Portugal biedt nog zoveel meer moois! Bezoek tijdens deze rondreis in deze uithoek van Europa de mooiste paleizen, wereldberoemde kloosters, bruisende steden en schilderachtige dorpjes en je zult zeker verrast worden!

Deze inspiratiereis begint in de hoofdstad Lissabon. Dit is één van de oudste steden in Europa en de eerste bewoners van Lissabon komen uit een tijd van meer dan 3.000 jaar geleden! Dat maakt de hoofdstad van Portugal ouder dan Londen of Rome.

Portugal werd opgericht in 1128 is hiermee ook één van de oudste naties in Europa. Het land staat met name bekend als “het land met de mooie tegeltjes” waarmee de muren en vloeren versierd zijn, maar zeker ook vanwege de melancholische Fado-muziek, “Pastéis de nata” het populaire gebakje wat voor het eerst in de 17e eeuw gemaakt is èn uiteraard van de wereldberoemde “portwijn”. Wist je dat je ook bijzonder goed kunt surfen en zelfs tot één van de beste surfbestemmingen ter wereld hoort? In oktober 2011 ving de surfer Garrett McNamara de grootste golf (30 meter) ooit gesurfd bij Praia do Norte, in de buurt van de stad Nazaré, in Midden Portugal.

Ook op culinair vlak zal Portugal je verrassen! Portugal kent natuurlijk de bacalhau (wat, naar eigen zeggen, wel op 365 manieren klaargemaakt kan worden, zodat je het elke dag van het jaar op een andere manier kunt eten). Daarnaast zijn de Portugezen dol op ‘gewoon’ een stuk geroosterd/gegrild vlees of vis, maar…combineren dit soms ook zoals bij het gerecht Carne de Alentejana, wat een mix is van heerlijk gekruid varkensvlees, een soort schelpdiertjes, gebakken aardappeltjes en koriander.

De tweede stad van Portugal is Porto, waar het land ook naar vernoemd is en daar vertel ik je een volgende keer bijzonder graag over! Deze reis voert je onder andere langs de prachtige hoofdstad van de regio Alento: Évora. Binnen de middeleeuwse stadsmuur is het een aaneenschakeling van charmante, smalle straten, witte huizen met balkonnetjes, historische gebouwen, gezellige pleinen en intieme binnentuinen met schilderachtige tegels. En dit is nog maar één voorbeeld van wat je tijdens deze reis ziet.

Liever een andere invulling? Uiteraard denk ik bijzonder graag met je mee om je droomreis samen te stellen.

Wanneer ga jij het andere Portugal ontdekken? Bel, mail of app mij geheel vrijblijvend voor het gehele reisprogramma.

Até a próxima Wanda

#portugal #traveltheworldwithme #wandaspohrtravelcounsellor