Reisinspiratie - Wandelvakantie Amorgos

Wanda Spohr op 11 March 2022
Yássou! Op deze manier word je begroet in Griekenland.

Griekenland heeft ontelbaar veel eilanden en deze zijn verdeeld over diverse eilandgroepen, waaronder de Ionische Eilanden, Zuid-Egeïsche Eilanden, de Cycladen en de Sporaden. Bij elkaar opgeteld, zijn er ongeveer 6.000 eilanden! Van deze vele eilanden zijn er 227 bewoond en hiervan zijn er maar zo’n 90 eilanden met meer dan 100 inwoners.

Iedereen kent waarschijnlijk wel Kreta, Kos en Rhodos, maar...ik zet graag het wellicht onbekende Amorgos in het Griekse zonnetje. waar nog geen massatoerisme is en wat bijzonder geliefd is bij wandelaars.

Amorgos is het meest oostelijk gelegen Cycladen eiland, het ligt tussen de eilanden Naxos en Kos in de Egeïsche zee. Amorgos is een langwerpig eiland, met een lengte van 33 kilometer. De breedte van het eiland schommelt tussen de anderhalf en zes kilometer. Op Amorgos wonen ongeveer 2000 mensen, de meesten houden zich bezig met het toerisme, de visserij, de landbouw en de veeteelt. De hoofdstad van het eiland is Amorgos stad (Chora), een typisch Cycladisch dorp met witte huizen versierd met bougainville, een echt labyrint van smalle straatjes!

De naam heeft het eiland te danken aan een plant die ‘amorgis’ heet, een soort vlas waarmee men vroeger de beroemde tunieken van Amorgos maakte.

Het is een bergachtig eiland met als hoogste berg ‘Krikelos’ die in het oosten ligt en 821 meter hoog is. Op het eiland zijn veel heuvels en valleien. Het oosten is rotsachtig en het westen is minder ruig, hier liggen ook de meeste kleine baaien. Overal loopt wel een bergpad dat het ene met het andere dorp verbindt.

Waar ga je heen? Amorgos

Hoe lang ben je op reis? 7 dagen | 6 nachten

Wat ga je doen? - het spectaculaire klooster van Chozoviotissa bezoeken - het uitzicht bewonderen van de indrukwekkende 600 meter hoge kliffen - het doolhof van smalle steegjes, verrassende pleintjes en uitnodigende restaurantjes verkennen van Chora - flink wat wandelkilometers maken met maximaal 18,5 km op dag 6

Dit eiland heeft verrassend veel te bieden. Vraag mij naar het schema van deze 7-daagse wandelvakantie. Liever een andere invulling? Uiteraard denk ik bijzonder graag met je mee om je droomreis samen te stellen.

Adiéjo Wanda

#amorgos #travel #wandelparadijs #travelcounsellor #griekenland #wandaspohrtravelcounsellor