Selamat Datang! Bali

Wanda Spohr op 13 March 2022
Selamat Datang! Een tropische welkomstgroet uit Bali!

Met een Indische oma is het wellicht niet gek dat Indonesië een extra speciaal land voor mij is. Ik ben dan ook opgegroeid met Indische muziek, spekkoek, pasar malams en lempers en ben dus vertrouwd met de Indische cultuur en heb dit mystieke eiland twee keer mogen bezoeken.

Mijn 1e kennismaking met Bali was toen ik 7 jaar was. Mijn ouders hadden besloten om een meisje via Foster Parents Plan te adopteren en dat werd de 6-jarige Balinese Tunjung. Des te specialer was het toen ik op mijn 26e naar Bali ging om Tunjung live te ontmoeten! Na die tijd ben ik nog een keer teruggegaan en ook dat was een bijzondere beleving. Bali betekent voor mij dus bijzonder veel en ik heb er warme herinneringen aan.

Het is een prachtig eiland met waar je ook op Bali maar bent supermooie frisgroene rijstvelden, prachtige stranden, lieve mensen, traditionele Balinese ceremonies, veel tempels en lekker eten. Het eiland wordt het “Eiland van de Goden” genoemd en er is ontzettend veel te zien en te beleven op dit prachtige paradijselijke eiland. Bali is de perfecte plek voor ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar avontuur, spiritualiteit en ultieme ontspanning.

Het goede nieuws is dat Bali sinds 7 maart weer open is voor volledig gevaccineerde reizigers! Selamat datang dus!

Aanraders: -Surf bij de wilde stranden van Uluwatu, -Wandel naar de top van Gunung Batur voor een onvergetelijk uitzicht -Overal op Bali kom je rijstvelden tegen, maar de allermooiste zijn die van Jatiluwih -Vertrek met zonsopkomst in een van de vissersboten vanaf het gitzwarte strand van Lovina om dolfijnen te spotten - Volg een kookcursus in Ubud bij Ketut's Bali Cooking Class - Tanah Lot is een must see!Het is de meest bekende tempel op Bali, gelegen in zee. - Bezoek het indrukwekkende Tirta Gangga Waterpaleis, een unieke combinatie van Balinese en Chinese stijlen. - Drink een kopi loewak bij de koffieplantage en ontmoet “maker”, de civetkat. In het noorden van Bali diep verstopt in het Balinese regenwoud ligt het dorpje Sambanga. De oerwouden en watervallen maken het een van de mooiste plekken van Bali. Na een avontuurlijke tocht van 3 uur door het dichte woud banjeren koel je af in een van de meertjes. Koffie, cacao en kruidnagel groeien hier weelderig!

En…Bali biedt nog zoveel meer! Het is niet voor niets een geliefde bestemming voor veel toeristen. Ik denk bijzonder graag met je mee en maak een reisvoorstel op maat!

Jumpa lagi! Wanda

#balitravel #wandaspohrtravelcounsellor #balitourism #persoonlijkreisagent